Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ari tilbudt 100 000

Ari Behn og Choice Hotels AS er innkalt til rettsmekling om en uke. Hotellkjeden har allerede tilbudt forfatteren 100 000 kroner i tvisten som gjelder en avisannonse på kronprinsparets bryllupsdag i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Motivet i VG-annonsen skulle forestille en trist Behn som var henvist til et hotellrom på kongefamiliens store dag. Ari Behn var da allment kjent som prinsesse Märthas kjæreste.

Forfatteren varslet kort etter at han ville saksøke Choice-kjeden for å ha krenket hans personvern, og at det ville bli begjært krav om 200 000 kroner i erstatning, melder NTB.

Ifølge hans advokat, Geir Hovland, spilte reklamen ved tekst og bilde på Behns person på en slik måte at «det klart krenker hans personvern på en rettsstridig måte».

- Jeg må innrømme at mannen på bildet i annonsen er skremmende lik Ari Behn, sa Behns forlegger Torleiv Grue til Dagbladet i fjor høst.

- Ikke lovstridig

Petter Stoldalen og Choice-kjeden mener at annonsen ikke er lovstridig og er ikke villig til å betale noen erstatning. Styreleder i kjeden, advokat Henrik Christensen, sier at Behn er blitt tilbudt 100 000 kroner mot at pengene tilfaller Prinsesse Märtha Louises Fond.

Advokat Hovland sier til NTB at det under rettsmeklingsmøtet vil bli fremmet krav om erstatning oppad til kroner 350.000 fordi hotellkjeden ikke ønsket noe forlik i saken før domstolen blir trukket inn.

19. februar møtes partene til mekling.

Oppfordret til duell

I mars i fjor uttalte spaltist Kjetil Rolness at han var bekymret for det nære forholdet mellom prinsessen og Behn. Han advarte i Dagbladet dronning Sonja mot «svigersønnen fra helvete».

Plutselig sto Behn i Dagbladets redaksjon og sa at han ville forsvare sine venners ære. Han kastet hanske og oppfordret Rolness til duell.

- Rolness får plukke opp hansken. Han kan selv velge: Kårde eller revolver. Man han har tre dager på seg å velge våpen og sted. Så får vi se hvilken mann han er, sa Behn.

Om Behns venner skrev Rolness: «Dette er Gutta På Tur, Märtha. Det er Alle Dørvakters Skrekk. Dette er De Storkjeftede Svirebrødres Umulige Dansetrinn Langs Lysløypa Fra Theatercafeen Til Caesar's Palace. Vil du bli en del av dette miljøet?» spurte han prinsessen.

- Ekte herrer leker ikke klovner i kamp, sa Rolness dagen etter. Han plukket ikke opp hansken.

100.000 Ari Behn er tilbudt 100.000 av hotellkjeden.
Hele Norges coronakart