Ari tilbudt 100 000

Ari Behn og Choice Hotels AS er innkalt til rettsmekling om en uke. Hotellkjeden har allerede tilbudt forfatteren 100 000 kroner i tvisten som gjelder en avisannonse på kronprinsparets bryllupsdag i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Motivet i VG-annonsen skulle forestille en trist Behn som var henvist til et hotellrom på kongefamiliens store dag. Ari Behn var da allment kjent som prinsesse Märthas kjæreste.

Forfatteren varslet kort etter at han ville saksøke Choice-kjeden for å ha krenket hans personvern, og at det ville bli begjært krav om 200 000 kroner i erstatning, melder NTB.

Ifølge hans advokat, Geir Hovland, spilte reklamen ved tekst og bilde på Behns person på en slik måte at «det klart krenker hans personvern på en rettsstridig måte».

- Jeg må innrømme at mannen på bildet i annonsen er skremmende lik Ari Behn, sa Behns forlegger Torleiv Grue til Dagbladet i fjor høst.

- Ikke lovstridig

Petter Stoldalen og Choice-kjeden mener at annonsen ikke er lovstridig og er ikke villig til å betale noen erstatning. Styreleder i kjeden, advokat Henrik Christensen, sier at Behn er blitt tilbudt 100 000 kroner mot at pengene tilfaller Prinsesse Märtha Louises Fond.

Advokat Hovland sier til NTB at det under rettsmeklingsmøtet vil bli fremmet krav om erstatning oppad til kroner 350.000 fordi hotellkjeden ikke ønsket noe forlik i saken før domstolen blir trukket inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer