Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ari tok telling da Märtha fødte

Ari Behn møtte pressen vel to timer etter fødselen i kveld. - Hun er så så pen, sier Ari om datteren sin, og røper at hun har fått hans skjeve øyne, men at datteren ligner på moren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ari Behn møtte pressen vel to timer etter fødselen i kveld.

Aris øyne

- Hun er så så pen, sier Ari om datteren sin, og røper at hun har fått hans skjeve øyne. Ari Behn fortalte pressen at hans kone, prinsesse Märtha Louise, fikk de første veene klokken seks i morges. Ni timer senere ble hun innlagt på sykehuset og så tok det ytterligere fem timer før barnet ble født.

- Hun ville vente, mens jeg talte rier og fulgte med. Da klokken var blitt halv tre dro vi til sykehuset, sier Behn.

Begge tenkte på navnet

Den lille jenta skal hete Maud Angelica Behn. Maud er etter Märthas tippoldemor. Navnet Angelica kom paret på under bryllupet i Trondheim i fjor.

- Det var skjebnen. Vi tenkte på det begge to og så kom det bare opp, sier Behn.

Ari og Märthas førstefødte har fått en svært ekslusivt navn. Ifølge Statistisk Sentralbyrås oversikt er det «3, 2, 1 eller 0 kvinner» som har Maud Angelica som fornavn. Sjansen er derfor svært stor for at familieforøkningen er helt alene i landet om å hete Maud Angelica.

Han skal bli på sykehuset i to-tre dager og overnatter i natt. I kveld fikk Ari Behn innføring i hvordan man steller små nyfødte og skifter bleie på dem.

- Jeg skiftet min første bleie i kveld, sier Ari stolt.

Forfatteren som er kjent for sine store ord beskrev datterens lengde som gyldne 50 centimeter. Han strakte armene ut til de frammøtte fotografene for å vise hvor stor barnet var.

Kongelig besøk

I morgen kommer kongeparet på baby-besøk sammen med medlemmer fra Ari Behns familie.

Märtha Louise fikk akupunktur som eneste smertedempende behandling under fødselen.

- Hun var så tøff, var hun ikke, sa Ari Behn henvendt til jordmor Bente Rønnes som tok i mot den nye verdensborgeren. Barnet er 50 cm langt og veide veide 3516 gram.

- Det var helt fantastisk - det største som er, sier faren Ari Behn.

Han forteller at Märtha Louise allerede har vært oppe å gått i kveld.

<B>SKJEVE ØYNE: </B>En stolt far demonstrerer for pressen at hans nyfødte har har fått hans skjeve øyne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media