ULYKKESBELASTET STREKNING: Sju år gamle Arian ble kjørt ned 14. januar i år. Ulykken skjedde på det samme stedet som Stella Mwangis far ble kjørt ned og drept i går. Sju-åringen ble fraktet med helikopter til Ullevål Sykehus med omfattende skader. Politiet betegner strekningen der de to ulykkene skjedde med to ukers mellomrom, som ulykkesbelastet. Foto: Bjørn Inge Jartun Røfoss/Eidsvoll Ullensaker Blad/Jo Staube/Dagbladet
ULYKKESBELASTET STREKNING: Sju år gamle Arian ble kjørt ned 14. januar i år. Ulykken skjedde på det samme stedet som Stella Mwangis far ble kjørt ned og drept i går. Sju-åringen ble fraktet med helikopter til Ullevål Sykehus med omfattende skader. Politiet betegner strekningen der de to ulykkene skjedde med to ukers mellomrom, som ulykkesbelastet. Foto: Bjørn Inge Jartun Røfoss/Eidsvoll Ullensaker Blad/Jo Staube/DagbladetVis mer

Arian (7) kjørt ned på nøyaktig samme sted

For to uker siden måtte gutten hentes med helikopter etter påkjørsel i samme kryss som Stella Mwangis far ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stella Mwangis far, Jeff Mwangi Kwirikia (54), døde etter en påkjørsel i går ettermiddag.

Sjåføren av ulykkesbilen stakk av og er ennå ikke funnet.

Veien der 54-åringen ble påkjørt omtales av politiet som en ulykkesbelastet strekning. Ifølge Eidsvoll Ullensaker Blad har det vært tre ulykker der bare siden i høst. For to uker siden ble en sju år gamle Arian Vågshaug Peci kjørt ned på akkurat samme sted.

I sjokk - Vi er i sjokk, men er ikke overrasket. De må gjøre noe med denne veien nå. Vi har ikke flere liv å miste. Myndighetene må få opp øynene, sier mora til Arian, Nergjivane Peci, til Dagbladet. Hun omtaler sønnen sin som en mirakelgutt.

Familien er nærmeste nabo til ulykkesstedet, som er bare 60-70 meter unna. Pappa Eirik Vågshaug var hjemme da sønnens ulykke inntraff. Arian ble sluppet av skolebussen på feil side av veien, og måtte krysse over. En bil traff ham på høyre side.

Faren ble ringt opp og hastet til ulykkesstedet. Arian ble hentet av ambulansehelikopter og kjørt til Ullevål universitetssykehus hvor han ble liggende på intensiven i to dager.

- Da han våknet, var det en periode hvor han ikke kunne se, forteller faren. Arian har fremdeles en blåveis som vitner om det kraftige sammenstøtet med bilen.

Tar taxi Familien har bodd på stedet i over seks år. På veien er det 80-sone, og slik har det vært hele tida.

- Dette er helt ufattelig. Jeg tør ikke gå på denne veien lenger. Da tar jeg heller taxi, sier mamma Nergjivane og utdyper:

- Folk kjører som griser på denne veien. Jeg tror ikke det ville hjulpet med en lavere fartsgrense. De bør sette opp noen fartsdumper, sier hun.

Hun er merket av gårsdagens dødsulykke.

- Da det skjedde, fikk jeg panikk og begynte å tenke på barna mine. Det gjør vondt, og jeg tenker på at dette kunne ha skjedd med min gutt. Hvis ikke kommunen gjør noe med dette, vil jeg sette i gang kronerulling, sier Nergjivane Peci.

- Skummelt Pappa Eirik Vågshaug forteller at de hadde en avtale med skolebussen om at barna skulle slippes av på riktig side av veien.

- Men så kommer det nye sjåfører hele tida. Nå er Arian redd for dette krysset. Han sier det er litt skummelt der, forteller faren.

Barn i nabolaget blir nå kjørt til skolen i maksitaxi.

Søker etter bilen - Det er en ulykkesbelastet strekning, bekrefter lensmann Morten Huse til Dagbladet.

En rekke personer har i dag vært innom lensmannskontoret på Jessheim for å sjekke seg ut av saken. Det har også vært hektisk møtevirksomhet på lensmannskontoret.

Politiet konsentrerte seg tidligere i dag om området fra Råholt og nordover, men Huse vil ikke gi opplysninger om hvilke andre områder de søker i etter bilen.

- Vi har ennå ingen mistenkte, men vi går bredt ut og håper på hjelp fra publikum, sier lensmannen.

ADVARER: Naboene til ulykksestedet Eirik Jarle Vågshaug og Nergjivane Peci har advart mot den farlige veien lenge. For to uker siden, fredag 13,. ble deres sju år gamle sønn Arian påkjørt på samme sted.  Foto: Jo Straube / Dagbladet
ADVARER: Naboene til ulykksestedet Eirik Jarle Vågshaug og Nergjivane Peci har advart mot den farlige veien lenge. For to uker siden, fredag 13,. ble deres sju år gamle sønn Arian påkjørt på samme sted. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer