Arieh (5), Gabriel (4) og Miriam (7) er stedt til hvile

Ble drept i Toulouse mandag.

BEGRAVELSE: Moren til syv år gamle Miriam Monsonego som ble skutt og drept i Toulouse mandag, sørger over datteren under begravelsen. Foto: Baz Ratner/Reuters/Scanpix
BEGRAVELSE: Moren til syv år gamle Miriam Monsonego som ble skutt og drept i Toulouse mandag, sørger over datteren under begravelsen. Foto: Baz Ratner/Reuters/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De fire døde ble fraktet med et fransk militærfly som landet i Jerusalem tidlig i morges. Klokken 10 ble de begravet ved gravlunden Givat Shaul's Har Hamenuchot.

Frankrikes utenriksminister Alain Juppe var til stede ved begravelsen og holdt tale. Ifølge en kunngjøring fra den franske ambassaden er Juppe til stede for å vise det franske folkets solidaritet med ofrenes familie og det jødiske folket.

Om lag 2 000 mennesker var ifølge NTB møtt fram for å ta farvel med de fire drapsofrene. Femti personer fra ofrenes framilie og venner er til stede ved begravelsen.

Ifølge BBC har begravelsen vært preget av sterke følelsesutbrudd. Moren til syv år gamle Miriam Monsonego ankom i en ambulanse og måtte bæres ut etterpå.

I tillegg har den etterlatte konen til rabbi Jonathan Sandler, som også mistet sine to sønner Arieh (5) og Gabriel (4), bestemt seg for å ikke vende tilbake til Frankrike.

De fire mistet livet i skyteepisoden i Toulouse i Frankrike mandag.

På morgenen kom en mann kledd i svart lær kjørende på en svart motorsykkel til den jødiske skolen Ozar Hatorah.

Mens barn og voksne gjorde seg klar til å gå inn på skolen, trakk han fram to håndvåpen og begynte å skyte mot personene utenfor skolen.

Rabbi Jonathan Sandler (30) forsøkte å beskytte sine to sønner Arieh (5) og Gabriel (4). Men alle tre ble truffet av kulene, og måtte bøte med livet.

Deretter løp gjerningsmannen etter og tok igjen 7 år gamle Miriam Monsonego, før han rettet pistolløpet mot hodet hennes og trakk av.

Hendelsen er det mest brutale angrepet på jøder i Frankrike på flere tiår. 

BEGRAVELSE: En frivillig gjør klar de døde etter skyteepisoden på en jødisk skole i Toulouse mandag. De fire døde er rabbi Jonathan Sandler (30), hans to sønner Arieh (5) og Gabriel (4) og 7 år gamle Miriam Monsonego. Begravelsen holdes i Jerusalem i dag. Foto: Ahmad Gharabli/AFP/Scanpix
BEGRAVELSE: En frivillig gjør klar de døde etter skyteepisoden på en jødisk skole i Toulouse mandag. De fire døde er rabbi Jonathan Sandler (30), hans to sønner Arieh (5) og Gabriel (4) og 7 år gamle Miriam Monsonego. Begravelsen holdes i Jerusalem i dag. Foto: Ahmad Gharabli/AFP/Scanpix Vis mer