Ariel Castro inngikk avtale, ungikk dødsstraff

Må sone resten av livet for bortføring og voldtekt.

INNGIKK AVTALE: En tilståelsesdom sørger for at Ariel Castro unngår dødsdom for å ha holdt tre unge kvinner fanget i et tiår. Foto: AP Photo/Tony Dejak, File
INNGIKK AVTALE: En tilståelsesdom sørger for at Ariel Castro unngår dødsdom for å ha holdt tre unge kvinner fanget i et tiår. Foto: AP Photo/Tony Dejak, FileVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ariel Castro, som holdt tre kvinner innesperret i et tiår i USA, godtar å sone livsvarig fengsel som ledd i en tilståelsesdom.

I retten i Cleveland fredag sa Castro at han godtar en fengselsstraff på tusen år i tillegg til livstidsdommen uten mulighet for benådning. Dermed risikerer han ikke lenger å bli dømt til døden.

Tiltalen mot ham har bestått av 977 punkter, blant dem bortføring og voldtekt, og Castro er innforstått med at han aldri vil bli løslatt.

Castro har vært tiltalt for fire tilfeller av kidnapping og for å ha voldtatt de tre kvinnene som ble holdt fanget i huset hans i Cleveland i en tiårsperiode.

Du kan lese om deres 3911 dager lange mareritt på Dagbladet Pluss (krever innlogging).

Den fjerde kidnappingen gjelder datteren til en av kvinnene. Castro er far til jenta som i dag er seks år.

53-åringen risikerte å bli kjent skyldig i fosterdrap og dømt til døden fordi han skal ha slått en av kvinnene mens hun var gravid til hun spontanaborterte.

Castro ble avslørt da en av kvinnene klarte å rømme i vår. Flere amerikanske medier meldte torsdag at påtalemyndigheten ville tilby ham en avtale om tilståelsesdom.

(NTB)