Ariel Sharon: - Jeg har det bra

Snakker og går etter slaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Sharon ser strålende ut og føler seg bra. Ifølge legene som undersøkte ham, har hans helsetilstand forbedret seg i løpet av natta, sier Sharons medarbeider Yisrael Maimon ifølge den israelske avisa Haaretz.

Ariel Sharon ligger nå på Hadassah universitetssykehus i Jerusalem etter at han fikk et mildt slag i går.

Gjennomgår tester

Ifølge israelske aviser og internasjonale nyhetsbyråer, er den aldrende og overvektige Sharon på bedringens vei.

- Han går nå rundt i rommet sitt, og han går helt på egen hånd. Han har ingen lammelser, verken i fjeset eller på kroppen, forsikrer Maimon ifølge israelsk militærradio.

Legen Bloeslav Goldman er den har ansvaret for Ariel Sharons helse. Han sier at Sharon ikke har fått noen fysiske skader av slaget. For å være på den sikre siden, har legen bestemt at Israels statsminister skal være på sykehuset i minst 24 timer til. Men legen utelukker ikke at Sharon blir på sykehuset i ytterligere tre-fire dager.

- Sharon snakker til alle nå, og han spør alle om å få vite hvordan folks reaksjoner har vært på hans sykdom. Han føler seg i fin form, sier legen Goldman.

Dr. Yuval Weiss, sjefslege ved Hadassah-sykehuset, sier at Sharon nå vil gå gjennom en rekke tester.

FEIRING I GAZA: Militante palestinere feiret at Ariel Sharon måtte på sykehus i går kveld. Foto: ALI ALI/EPA
FEIRING I GAZA: Militante palestinere feiret at Ariel Sharon måtte på sykehus i går kveld. Foto: ALI ALI/EPA Vis mer

- Nå prater han med slektninger og kolleger. Men statsministeren vil være på sykehuset for ytterligere tester og overvåkning, sier han.

Nytt parti

77-årige Sharon har ifølge BBC ikke vært plaget av alvorlige sykdommer de siste årene.

Israels veteranpolitiker har vært Israels statsminister siden 2001. For få uker siden annonserte Sharon at han brøt med Likud-partiet.

I stedet startet han opp partiet Kadima (framover), som allerede har blitt størst i Israel, ifølge meningsmålinger. Men - partiet Kadimas ekstreme framgang skyldes en faktor alene: Ariel Sharon. Hvis det nye partiet skal bli størst i valget i mars, er Ariel Sharon nødt til å restitueres helt fra slaget.

<B>GIR ALDRI OPP: Det skal langt mer til enn et slag for å stoppe Israels statsminister og veteranpolitiker Ariel Sharon.