HUNDEN VARSLET - OG 14 BRANNVARSLERE:  Den raske varslingen gjorde at brannvesenet kom raskt i gang med slokking av husbrann i Mjøndalen i morges. Hunden og eieren sov i kjelleretasjen. Foto: Privat.
HUNDEN VARSLET - OG 14 BRANNVARSLERE: Den raske varslingen gjorde at brannvesenet kom raskt i gang med slokking av husbrann i Mjøndalen i morges. Hunden og eieren sov i kjelleretasjen. Foto: Privat.Vis mer

Ariel var i dårlig form og fikk sove i senga med eieren

Slik ble husbrann i Mjøndalen i natt oppsdaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hunden Ariel var i dårlig form og fikk for en sjelden gangs skyld overnatte i eierens seng.

Det - sammen med brannvarslere - kan ha berget livet til Arne Espen Fretland (41), eller i det minste begrenset skadene på huset hans i Mjøndalen i natt.

- Klokka var såvidt over 04 da jeg våknet av hunden bjeffet ved siden av meg. Da hørte jeg brannalarmen, ringte brannvesenet direkte og kom meg ut et vindu i kjelleretasje sammen med hunden, sier huseieren til Dagbladet noen få timer etter nattas drama.

Sov i kjelleren
Det er to etasjer pluss kjeller i huset, og Fretland og hunden sov i kjelleren. De var aleine i huset.

- Ariel er en fem år gammel dachstispe. Når jeg er aleine hjemme som nå, sover hun gjerne i første etasje, en etasje over meg. Når barna er her annenhver uka, sover hun i annen etasje sammen med dem. Hun har epilepsi og nå var det også løpetid. Derfor fikk hun sove med meg i natt, sier Fretheim - og er veldig fornøyd både med sin firbeinte følgesvenn og at brannvarslerne virker.

Brannen startet i annen etasje, og rask utrykning fra brannvesenet førte til at selve brannskadene i hovedsak ble begrenset til den øverste etasjen.

- Men det er vannskader både i første etasje og i kjelleren, og det er ubeloelig her nå. I første omgang får Ariel og jeg bo hos faren min, og så får vi se etter en løsning i nærområdet, sier Fretheim.

14 brannsvarslere
For 15 år siden, da han bodde i Ørje, opplevde han også husbrann. Det skjedde mens familien ikke var hjemme, men Fretheim ble veldig oppmerksom på verdien av brannvarsling den gangen.

Derfor monterte han i alt 14 brannvarslere da han flyttet inn i huset i Mjøndalen med mange kriker og kroker.

- Blant annet har jeg en kopling mellom barnerommene i annen etasje og soverommet mitt i kjelleren. Brannvesenet var her på inspeksjon for to år siden, og sjekket at alt var i orden. Det er jeg glad for, sier huseieren etter brannen.

 FEM ÅR GAMMEL DACHS:  Ariel var ikke i form, og fikk sove i senga til eieren. Foto: Privat.
FEM ÅR GAMMEL DACHS: Ariel var ikke i form, og fikk sove i senga til eieren. Foto: Privat. Vis mer