Aril Edvardsen møter Yasser Arafat

BERGEN (NTB): Evangelist Aril Edvardsen i Sarons Dal møter palestinernes president Yasser Arafat 1. påskedag under en fredsmarsj i Gaza.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Edvardsen har med seg 110 nordmenn på det han omtaler som en historisk påsketur og «vennskapskorstog« til Israel og Gaza. Palmesøndag starter turen fra seks ulike steder i Norge og gruppen drar samlet fra København «vel vitende om at de er i ferd med å skrive misjonshistorie i moderne tid«, skriver Troens Bevis Verdens Evangelisering i en pressemelding.

Historisk

Redaktør Harald Mydland sier til NTB at det historiske består i at Aril Edvardsen er blitt invitert til Gaza av den palestinske ledelsen samtidig som norske aviser skriver at det er forbudt å forkynne det kristne budskap blant palestinerne i Gaza og de palestinske områdene.

- Yasser Arafat har gjort det klart at han vil møte deltakerne på en kristen fredsmarsj i Gaza påskedag og ønske dem god påske, sier Mydland.

Velkomne

- De palestinske myndighetene tar imot delegasjonen fra Norge med åpne armer og hjelper til med store deler av programmet. Generelt er det forbudt å drive kristen misjon i muslimske land. Men vi har fått åpne dører i Gaza. Dette har nok sammenheng med at palestinske myndigheter ønsker å fremme turismen ved å markedsføre Gaza som ikke bare en slagmark med opptøyer slik TV-bildene fra området gir inntrykk av. At Norge er kjent som en fredsnasjon har også bidratt til hjelpsomheten fra de palestinske myndighetene. Men vi ser også denne reisen i et misjonsperspektiv, sier Harald Mydland.

Holdningsendring?

- I deler av det norske kristenfolk som støtter Israel sterkt har Yasser Arafat blitt framstilt som den store stygge ulven, for å si det mildt. Har det skjedd en holdningsendring siden det blir arrangert en slik reise?

- Jeg tror nok at en slik holdning er intakt i mange leirer i det norske kristenfolk. Vi ønsker å forkynne det kristne budskap for muslimene og bygger derfor vennskapsrelasjoner, sier redaktør Harald Mydland.