Arild (56) trolig slått i hjel i låst bygård

Ingen tegn på kamp i leiligheten. Drapet i Drammen er et mysterium for etterforskerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet offentliggjorde i ettermiddag at mannen som ble funnet død sist onsdag er 56 år gamle Arild Lund. Etterforskerne vil nå kartlegge alle bevegelser som har skjedd i området rundt Gamle Kirkeplass 4 i Drammen i dagene før det antatte drapet.

- Dette gjelder også alle som har vært i nærheten av Gamle Kirkeplass i det samme tidsrommet enten til fots, i bil eller på sykkel. Politiet vil også ha kontakt med personer som har vært ute på forskjellige utesteder i Drammen sentrum på kvelden tirsdag 30. januar, sier seksjonsleder Håkon Grøttland ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Etter at det er foretatt rundt 50 politiavhør og rundspørring hos over 100 beboere i nærområdet, står politiet ennå uten noen mistenkt eller et kjent motiv etter at 56-åringen ble funnet død i stua i sin egen leilighet i 3. etasje.

Det skjedde et døgn etter den siste kjente observasjonen av Lund, som ble gjort i 19-tida sist tirsdag, da han trolig kom hjem til leiligheten for kvelden.

- Det er mange avhør som gjenstår, og i dag pågår også bearbeidelse av den store informasjonsmengden vi har hentet inn. Så langt virker det ikke som rundspørringene har gitt noe gjennombrudd i saken, og vi kjenner foreløpig ikke noe åpenbart motiv, bekrefter  Grøttland overfor Dagbladet.no.

Trolig slått flere ganger

Både taktiske og tekniske etterforskere fra Kripos har jobbet på spreng i Drammen siden torsdag, og politiet er ikke lenger i tvil om at de står overfor et brutalt drap. Etterforskerne mener det er umulig at skadene kan skyldes en ulykke.

56-åringen har ifølge politiet blitt påført massiv, grov vold mot kroppen. Leiligheten, som politiet mener er åstedet for drapshandlingen, bærer etter det Dagbladet.no erfarer ikke preg av kamp.

LÅ DØD I STUA: I hans egen leilighet i 3. etasje i denne bygården i Drammen sentrum ble den 56 år gamle sjømannen funnet død sist onsdag. Foto: SCANPIX
LÅ DØD I STUA: I hans egen leilighet i 3. etasje i denne bygården i Drammen sentrum ble den 56 år gamle sjømannen funnet død sist onsdag. Foto: SCANPIX Vis mer

Det kan bety at offeret ble overfalt av en eller flere gjerningspersoner før han rakk å gjøre betydelig motstand.

Politiet jobber ut fra at mannen ble slått flere ganger inntil han døde, men den foreløpige obduksjonsrapporten er svært generell og navnga etter det Dagbladet.no forstår ikke noe drapsvåpen. Gjenstanden som ble brukt skal være fjernet fra åstedet, og politiet har foreløpig ikke gjort interessante synlige funn utenfor leiligheten.

Kan ha lurt naboer

Sjømannen ble funnet død da en venninne i 60-årsalderen kom for å besøke 56-åringen i 19-tida onsdag kveld. Han lå død i stua med de omfattende skadene. Kvinnen har vært svært preget av funnet, og politiet har brukt lang tid på å ta hensynsfulle avhør av henne.

Bygården drapsofferet bodde i har ytterdør på gateplan som i utgangspunktet krever at beboerne har nøkkel. Det betyr at personer som eventuelt har tatt seg inn utenfra enten kan ha lurt noen til å låse seg inn eller manipulert låsen teknisk.

Et annet alternativ er at Arild Lund selv har sluppet inn gjerningspersonen i boligen.

Rundspørringen blant beboerne har inntil i dag vært konsentrert om et bredt tidsrom, men etter at det ble kjent at 56-åringen var i live tirsdag ettermiddag, vil etterforskerne nå spørre naboene konkret om de har sluppet uvedkommede inn i bygningen i det aktuelle tidsrommet.

Observasjonene gjort av Kripos\' tekniske etterforskere underbygger at dødstidspunktet er en gang mellom mellom tirsdag kveld og onsdag kveld.

Basert på vitneobservasjoner mener politiet at 56-åringen har oppholdt seg i drammensområdet de siste dagene før han døde, og ingen har foreløpig fortalt etterforskerne om noen kjent konflikt som kan ha ledet fram til den svært brutale volden han etter alt å dømme døde av.

Dagbladet.no følger saken.

<B>TROLIG DREPT:</B> Politiet er sikre på at Arild Lund (56) ble drept, trolig med et slagvåpen.