Aris allergi avgjør bryllupsmenyen

TRONDHEIM (Dagbladet): Ari Behns store allergiproblemer legger føringer for bryllupsmenyen. Kokkene har fått en lang liste over mat de ikke kan servere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjøkkensjef Atle Bjøringsøy ved Britannia Hotel i Trondheim har ansvaret for menyen ved bryllupsmiddagen i Stiftsgården fredag 24. mai. Han sendte inn et forslag til Slottet på forhånd, og fikk deretter vite brudeparets ønsker.

- Det jeg har fått beskjed om, er hva jeg ikke kunne bruke. Det går på allergi og sånne ting.

- Er det noen i den kongelige familie som plages med allergiproblemer?

- Ja, det er vel noen som ikke ønsker å ha visse ting, men jeg vil ikke gå inn på hvem som tåler hva, og det har jeg ikke noen liste på heller. Jeg har bare en liste på hva vi ikke kan servere, sier Bjøringsøy.

Slitsom allergi

Etter hva Dagbladet kjenner til, er brudgommen sterkt plaget av allergi. Da han for et par år siden var gjest på våre nettsider, uttalte han følgende om fotballspilleren Arild Berg:

«Vi deler ikke bare de første tre bokstaver, men også en slitsom allergi...».

- Han er utrolig allergisk. Både mot mat og hunder, hester og katter. Han kan faktisk være litt pes å ha med på restaurant, har en venn uttalt om Aris helseproblemer til VG.

Vi har spurt Ari Behn om han kan si litt mer om hvilke plager det dreier seg om, og hva han gjør for å takle problemet i hverdagen, men han har ikke svart på vår henvendelse om dette.

Om det også er andre i den kongelige familie som plages med allergi, ønsker ikke Slottet å uttale seg noe om.

- Vi går ikke ut med opplysninger om private forhold, sier informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen ved det kongelige hoff.

Prøvesmaking

Märtha, Ari og dronning Sonja fikk prøvesmake bryllupsmenyen under sitt besøk i Trondheim for litt over ei uke siden.

- Det falt veldig i smak. Ved rett etter rett sa de at det er det beste de får, og det er jo veldig hyggelig å høre, sier kjøkkensjef Bjøringsøy.

Det ble gjort noen justeringer etter prøvesmakingen. Det gikk ikke på råvarene, men mer på serveringsform, porsjonering og valg av grønnsaker.

- Jeg mener vi serverer en vårlig meny, men når det gjelder råvarer og sånn, så har jeg beskjed om ikke å uttale meg i det hele tatt. Det er hemmelig, sier Bjøringsøy.

Det blir en fireretters meny, som på bryllupsdagen også vil bli lagt ut for vanlig salg i Britannia Hotels restaurant Palmehaven. Der vil prisen bli et sted mellom 1200 og 1500 kroner, inkludert vin, som de ikke har ansvaret for i bryllupet.

Bjøringsøy, som ble kåret til «Årets kjøkkensjef 2000», vil forberede mye av maten i Britannias kjøkken dagen før bryllupet. Men all steking, koking og anretning gjøres i Stiftsgården på selve bryllupsdagen.

Britannia stiller med 8- 10 kokker og 50 servitører, men Slottet tar med egne vinskjenkere og det er Slottets egen hovmester, John Henrik Schreiner, som vil ha totalansvaret for bryllupsmiddagen.

IKKE ALTETENDE: Etter hva Dagbladet kjenner til, er Ari Behn sterkt plaget av allergi. Kjøkkensjefen ved Britannia Hotel i Trondheim som har ansvaret for menyen ved bryllupsmiddagen - bekrefter at de har fått beskjed fra Slottet på hva de ikke kan servere i bryllupet.