HISSIGE: Det har vært problemer med biesvermer flere steder i Arizona den siste tida. Her gjør birøkter Jeff Stacey det han kan for å fjerne en sverm fra en pipe i Phoenix. Foto: AP / Matt York / NTB scanpix
HISSIGE: Det har vært problemer med biesvermer flere steder i Arizona den siste tida. Her gjør birøkter Jeff Stacey det han kan for å fjerne en sverm fra en pipe i Phoenix. Foto: AP / Matt York / NTB scanpixVis mer

Arizona-mann overrasket bisverm, ble stukket mellom 500 og 1000 ganger

Overlevde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann fra Kingson i Arizon i USA er innlagt på sykehus etter at han ble stukket av mellom 500 og 1000 bier, melder nyhetsbyrået Reuters.

Mannen jobbet i en bakgård da han ufrivillig forstyrret en stor bisverm.

- Politifolkene som kom til stedet sier det liknet på noe du kunne sett i en film. Det var helt utrolig, sier Leslie DeSantis, talsperson for politiet i Mohave, til Reuters.

Mannen løp for å søke dekning i bilen sin. Biene fulgte etter ham, og stakk da to andre personer, melder lokalavisa Daily Miner.

En birøkter som ble kalt inn for å få bukt med problemet ble stukket 23 ganger. Politiet ba beboerne i området om å holde seg inne i etterkant av hendelsen.

Ifølge Reuters har det vært flere liknende hendelser i Arizona de siste ukene.

Tidligere i uka stakk for øvrig folk i Waldemar Thranes gate i Oslo da en bisverm samlet seg der. Men biene stakk heldigvis ingen, i hvert fall ikke mens Dagbladet var der.

- En sverm som akkurat har sverma, er ikke farlig. Biene har fylt seg med honning og følger bare etter dronninga si, sa Arild Hansen, leder i Oslo og omegn birøkterlag.

På verdensbasis er det et stort problem at bier rett og slett forsvinner.