Arizona-skyteren ankom i håndjern med kutt i hodet

Rettsmøtet over på 13 minutter.

RETTSLOKALENE:  Det flagges på halv stang utenfor rettsbygningen Sandra Day O'Connor i Arizona der Jared Loughner framstilles for varetekt. Foto: AP Photo/Charlie Riedel/Scanpix
RETTSLOKALENE: Det flagges på halv stang utenfor rettsbygningen Sandra Day O'Connor i Arizona der Jared Loughner framstilles for varetekt. Foto: AP Photo/Charlie Riedel/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PHOENIX, ARISONA (Dagbladet): Jared L. Loughner, 22-åringen som er siktet for å ha skutt Gabrielle Giffords og drept seks andre, ble i dag framstilt for varetekstfenglin i Arizona.

Dagbladets reporter er på plass i rettsbygningen Sandra Day O'Connor i sentrum av Phoenix.

Klokken 22 ankom Loughner, som er siktet for drap, drapsforsøk og attentatforsøk, rettslokalene iført håndjern og fangedrakt. Han hadde barbert av håret og hadde et kutt på den ene siden av hodet. Bare 13 minutter seinere var høringen over.  I løpet av de 13 minutter  sa han svært lite, ifølge BBC.  

Han kom ikke med noen kunngjøringer, men bekreftet sin identitet og svarte ja på spørsmålet om han kjente til sine rettigheter. Han svarte på spørsmålene med sterk røst. 

Dommerne besluttet at siktede skal holdes i varetekt inntil videre. Foreløpig er det uklart om justisdepartementet i USA vil søke å få mannen idømt dødsstraff.

Siktede har fått oppnevnt advokaten Judy Clarke som forsvarer. Clarke har tidligere forsvart sikta i høyprofilerte saker som Oklahoma City-bombingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer