Arkan skutt i Beograd

Den serbiske krigsforbryteren Zeljko Reznatovic ble skutt og drept på et hotell i Beograd, melder BBC. Gjerningsmennene skal ha kommet seg unna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

47-årige Reznatovic - bedre kjent som Arkan - ble truffet i øyet av en maskinpistol under en skuddveksling på Intercontinental hotell i ettermiddag.

Arkan skal ha blitt skutt kl. 17.00, og døde like etterpå. Arkans død ble seinere i kveld også bekreftet av Jugoslavias offisielle nyhetsbyrå Tanjug.

- Alle vitale organer sviktet, han døde på vei til sykehuset, sier leger på sykehuset i Beograd ifølge AP.

Også en av livvaktene, Momcilo Mandic, skal ha blitt drept på hotellet i Beograd. Ytterligere en person skal ha blitt alvorlig skadd. Ifølge flere medier er den alvorlig skadde Arkans svigersøster.

Arkans følge satt i en egen lobby på hotellet da de ble blitt beskutt av en gruppe maskerte menn, sier anonyme vitner ifølge AP.

Gjerningsmennen kom seg unna før politiet kom til stedet.

Som leder av de beryktede Tigerne ble Arkan siktet av FNs krigsforbryterdomstol i 1997. Han ble også tidlig ført opp på en amerikansk liste over mulige krigsforbrytere i Bosnia.

Tigerne skal ha fortsatt herjingene i Kosovo i fjor, men dette ble benektet av Arkan.

Arkan skal ha vært en av de mektigste i Jugoslavias underverden, og ifølge BBC er attentater en vanlig metode for å gjøre opp uenigheter i miljøet.

Arkan skal ha tjent seg rik på krigsprofittering, og er ettersøkt for ran i Sverige.

Storbritannias utenriksminister Robin Cook hadde følgende kommentar til Arkans død i kveld:

- Han og følget hans sto i spissen for den etniske rensingen i Bosnia og Kosovo. De gjorde seg selv rike, mens de utnyttet de forsvarsløse. - Jeg beklager at han er død, fordi det forhindrer at han blir stilt til ansvar foran krigsforbryterdomstolen i Haag, sier Cook.

ETTERSØKT: Tiger-leder Arkan var ettersøkt som krigsforbryter av FN. I dag ble han skutt og drept.