Arkansas har ikke henrettet noen siden 2005. Nå skal åtte henrettes i løpet av ti dager

Et medikament har gått ut på dato. Et annet har utløpsdato i april.

SKAL HENRETTES: Bruce Earl Ward, Don William Davis, Ledelle Lee, Stacey Eugene Johnson, Marcel W. Williams, Jack Harold Jones, Kenneth D. Williams og Jason F. McGehee. Foto: Arkansas Department of Correction
SKAL HENRETTES: Bruce Earl Ward, Don William Davis, Ledelle Lee, Stacey Eugene Johnson, Marcel W. Williams, Jack Harold Jones, Kenneth D. Williams og Jason F. McGehee. Foto: Arkansas Department of Correction Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I den amerikanske delstaten Arkansas, er flere titalls innsatte dømt til døden.

Arkansas har ikke henrettet noen siden 2005. Nå er det imidlertid satt opp åtte henrettelser i løpet av ti dager.

17. april er satt av til henrettelsene av Bruce Earl Ward og Don William Davis.20. april er satt av til henrettelsene av Ledelle Lee og Stacey Eugene Johnson.24. april er satt av til henrettelsene av Marcel W. Williams og Jack Harold Jones.27. april er satt av til henrettelsene av Kenneth D. Williams og Jason F. McGehee.Årsaken til at delstaten nå har bestemt seg for å gjennomføre henrettelser av dette omfanget, skal være utløpsdatoer på medikamentene som injiseres.

Går ut på dato i april

Arkansas bruker midazolam for at de innsatte skal miste bevisstheten, før pancuronium bromide brukes til å paralysere, og kaliumklorid til slutt medfører hjertestans.

New York Times skriver at utløpsdatoen for midazolam-medikamentet som myndighetene sitter på, er i april. Medikamentet har vært omdiskutert, fordi det i noen tilfeller ikke har fungert som det skal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer