Arkeologene fant to skjulte maya-storbyer i Mexicos jungel etter å ha oppdaget monstermunn

Hjulpet av «hemmelige» tegninger fra 70-tallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arkeologer på ekspedisjon fikk seg et sjokk da en monstermunnformet monument åpenbarte seg i Mexicos jungel.

Forskere fra Det slovenske instituttet for forskning og kunst (ZRC SAZU) gjorde nylig en utrolig oppdagelse i jungelen i sørøstlige Mexico.

To store oldtidsbyer fra mayaindianerne har blitt avdekket i nærheten av de moderne byene Xpujil og Zoh Laguna i Campeche-delstaten vest i Mexico, skriver instituttet på sine egne nettsider.

De to byene skal ha opphørt en gang mellom år 600-1000.

Oppdaget på 70-tallet Ekspedisjonen til Mexicos dype jungler ble ledet av den slovenske arkeologen Ivan ?prajc. De unike plassene er imidlertid ikke helt uoppdaget.

Den ene av byene, Lagunita, skal ha hatt flere store steinmonumenter. Det største blikkfanget for forskerne var imidlertid en pyramideformet fasade ?prajc betegner som ekstraordnær.

Inngangen på pyramiden skal ha representert en åpen kjeve til et «jordlig» monster.

Ifølge arkeologen skal den amerikanske epigrafen og mayahistorikeren  Eric Von Euw ha vært i Lagunita på 70-tallet. Arbeidet han da gjorde på stedet skal aldri ha blitt publisert. På tross av gjentatte forsøk fra flere ekspedisjoner i ettertid skal ingen ha funnet fram til byen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer