Arkeologer jobber seg gjennom 103 meter lang tunnel i Mexico

Se de unike funnene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arkeologer har det siste året jobbet i en mer enn 2000 år gammel tunnel i Teotihuacan, en gammel by i Mexico. 

Utgravningene har ført til at de har funnet tusenvis av gjenstander, og arkeologene har også funnet tre kamre. Disse kan føre til flere viktige funn, skriver io9.com. 

Ble forseglet Mye oppdagelse gjenstår, og arkeologene har kommet kort i å utforske kamrene. De har gjort funn de mistenker kan være graver for byens elite, men har ennå ikke funnet rester som tilhører Teotihuacan herskere.

Tunnelen, som det arkeologiske teamet har jobbet seg til slutten av, er 103 meter lang og ble forseglet for 2000 år siden. Arkeologene har samlet statuer, frø, keramikk, skjell, og dyrebein under sitt arbeid. 

Pulserende og stor by Teotihuacan, som ligger like utenfor Mexico by, dominerte det sentrale Mexico fra år 100 f.kr til omtrent år 750 e.kr. Byen var på sitt mest innflytelsesrike rundt år 500 e.kr., da det var den største byen i Amerika før Columbus' tid.

Teotihuacan, som opprinnelig var et religiøst senter, hadde da en befolkning på 125 000 - den 6. største byen i verden på den tiden og det io9 omtaler som en av de mest pulserende. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer