Arkitekt mistenkt for brevbomben i Paris

Politiet leter etter kvinnelig bud som leverte den dødelige pakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann er arrestert, mistenkt for brevbomben som drepte en kvinne og såret fem personer i Paris i går.

Ved 14-tiden i går ettermiddag leverte et kvinnelig bud en brun pakke til advokatfirmaet Gouet-Jenselme i sentrum av byen. Sekretæren åpnet pakken, og utløste to eksplosiver. Den dødelige pakken tok livet av sekretæren, og såret fem andre.


Kobles til advokatfirma 
I huset hvor advokatfirmaet holder til ligger det også en Holocaust-stiftelse, og politiet skal opprinnelig ha arbeidet ut ifra en teori om at dette var et terrorangrep. Men de har i dag beveget seg bort ifra denne teorien, skriver AP

Mannen som i dag ble pågrepet er en 45 år gammel arkitekt. Han skal tidligere ha blitt anklaget for trakassering av ansatte ved advokatkontoret. Det er sjefen for advokatfirmaet som skal ha anklaget arkitekten. Klagen ble registrert i 2005, men kom ikke opp i retten.

Gårsdagens brevbombe var adressert til advokat Oliver Brane ved kontoret. Om Brane var innblanet i trakasseringssaken er ikke kjent. Han ble sendt til sykehus med alvorlig skader.


- Ikke terrorisme 
I samme bygg som advokatfirmaet Gouet-Jenselme ligger også «The Foundation for the Memory of the Shoah» - en stiftelse til minne om Holocaust. Og president Nicolas Sarkozy har tidligere arbeidet ved et annet advokatkontor i bygget.


Det ble tidligere spekulert i om disse kunne være mål for angrepet, men politiet har i dag uttalt at de har beveget seg bort fra denne teorien.

Ifølge AP leter politiet i Paris nå etter kvinnen som leverte brevbomben. Den mistenkte avhøres i kveld.

BREVBOMBE: Like etter klokka 14 i går smalt det. Sekretæren som åpnet brevet ble drept, og fem andre ble såret. En mann er pågrepet og mistenkt i saken. Foto: AFP/Scanpix
BREVBOMBE: Like etter klokka 14 i går smalt det. Sekretæren som åpnet brevet ble drept, og fem andre ble såret. En mann er pågrepet og mistenkt i saken. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
EN ARRESTERT: En 45 år gammel arkitekt er mistenkt i saken. parispolitiet leter nå etter det kvinnelige budet som leverte pakken som tok livet av en og skadet fem.