TVILLINGTÅRN: De to skyskraperne, som skal stå ferdig i 2015, er bundet sammen av en ti etasjers høy sky. Foto: MVRDV
TVILLINGTÅRN: De to skyskraperne, som skal stå ferdig i 2015, er bundet sammen av en ti etasjers høy sky. Foto: MVRDVVis mer

Arkitektene skjønner ikke hva disse tvillingtårnene minner om

Planlagt luksuskompleks skaper sterke reaksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To planlagte skyskrapere bundet sammen av en «pikselert sky», skaper sterke assosiasjoner til 11. september-angrepene på New York som drepte nærmere 3000 mennesker.

De nye tvillingtårnene er planlagt å stå ferdig i 2015 i Seoul og bli en del av byens nye skyline. Det ene tårnet skal være 260 meter høyt og det andre 300 meter. «Skyen» midt på bygget, strekker seg over ti etasjer, der det vil være treningsstudioer, svømmebasseng, restauranter, kafeer og konferansesentere.

11. SEPTEMBER: Mange får assosiasjoner til angrepet på New Yorks tvillingtårn når de ser planene for Seouls nye skyskrapere. Foto: AP Photo/Chao Soi Cheong/Scanpix
11. SEPTEMBER: Mange får assosiasjoner til angrepet på New Yorks tvillingtårn når de ser planene for Seouls nye skyskrapere. Foto: AP Photo/Chao Soi Cheong/Scanpix Vis mer

Det nederlandske arkitektfirmaet MVRDV reagerer med overraskelse på at de planlagte tvillingtårnene minner om bildene av New Yorks Twin Towers i brann 11. september 2001.

- Det har oppstått en skikkelig mediastorm og vi har mottatt truende eposter og telefoner fra sinte mennesker som kaller oss al-Qaida-elskere og enda verre ting, skriver firmaet på sin Facebook-side.

Foto: MVRDV
Foto: MVRDV Vis mer

- MVRDV beklager dypt enhver assosiasjon til 11. september-angrepen «The Cloud»-prosjektet vekker. Det var ikke vår intensjon. Vi ønsker å beklage til alle som har blitt støtt eller såret av planene, skriver firmaet videre.

Firmaet sier at ingen i firmaet la merke til likheten med New Yorks tvillingtårn under arbeidet og at reaksjonene primært har kommet fra USA.

Foto: MVRDV
Foto: MVRDV Vis mer

- Koreansk media har ikke trukket sammenligningen med 11. september, i stedet har de hyllet prosjektet som svært innovativt.

Foto: MVRDV
Foto: MVRDV Vis mer