Arklöv mistenkt for to nye drap

Den livstidsdømte Jackie Arklöv (27) er mistenkt for to nye drap i Sverige. Arklöv er tidligere dømt for å drapene på politimennene Olav Borén og Robert Karlström i 1998.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De nye drapsmistanken handler om drapet på våpenhandler i Åstorp den 23. november 1998 og henrettelsen av en 25-årig narkotikaselger litt seinere samme døgn, skriver Expressen.

Den 65-årige våpenhandleren ble skutt i sitt hjem i Åstorp, nær Helsingborg. Mannen hadde en stor våpensamling.

Narkotikaselgeren ble henrettet med et nakkeskudd fra nært hold og seinere dumpet i et havnebasseng i Landskrona. Her ble han først funnet i juni et halvt år seinere.

Kobler drapene

Politiet tror de to drapene henger sammen.

- Vi vet at 25-åringen forsvant etter drapet i Åstorp, og vi ser en kobling mellom de to drapene. På ett eller annet vis var 25-åringen innblandet i det som hendte i Åstorp, sier Anders Rahl ved Helsingborgpolitiet til Expressen.

Narkohandleren hadde en mørkegrønn Volvo V70 som var leid i Gøteborg. Dagene før drapet på våpenhandleren var bilen observert i nærheten av hans hus.

Ifølge politiet finnes det informasjon som gjør at Jackie Arklövs navn er interessant i drapsetterforskningen.

Samme pistol

Etter politidrapet i Malexander den 28. mai 1998 - hvor Olov Borén og Robert Karlström ble henrettet med skudd i hodet fra nært hold - fant politiet en pistol av merket Star. Jackie Arklövs fingeravtrykk var på pistolen.

Akkurat samme våpen ble brukt i Åstorp, hvor man har funnet spor etter prøveskudd mot en stolpe i nærheten av våpenhandlerens bosted.

Politiet i Helsingborg vil ikke gi noen kommentarer i forbindelse med etterforskningen av Jackie Arklöv.

- Vi er imidlertid overbevist om at han sitter inne med viktig informasjon, sier en politikilde til Expressen. Advokat Per Durling forsvarer Jackie Arklöv. Han er bortreist og kommenterer ikke de nye opplysningen om mistankene mot hans klient.

(Dagbladet.no)