Arktisk stjerneskudd

Navn: Lene Marlin Pedersen Alder: 18 Yrke: skoleelev/popartist

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lene Marlin Pedersen er på vei mot pophimmelen. Skal vi tro norsk og internasjonal musikkpresse, vil Lene fra Tromsdalen nå lengst av samtlige musikk-stjerner Tromsø har fostret. Hun topper alle singel-lister, i mars blir det debutalbum-lansering i hjembyen. I kveld får hun Spellemannprisen.

Ikke rart plateselskapet gnir seg i hendene. De vokter sin gullklump slik Alex Ferguson beskytter Ole Gunnar Solskjær. Jenta er satt under administrasjon, pressen holdes på en armlengdes avstand. Men så er hun da også en usedvanlig musikalsk begavelse. Allerede 18 år gammel har hun skrevet nok tekster og melodier til tre CD-plater. Alt er unnfanget på pikerommet hjemme hos mamma og pappa, der hun fortsatt holder til.

Tre år gammel kom hun fra Ullsfjord til Tromsø, de neste 15 åra var det ingen som snudde seg etter unge Marlin på gata. Men så skjedde det underet at NRKs lokalredaksjon i ishavsbyen i fjor sommer ble tipset om gitarjenta som snekret låter på pikerommet i Tromsdalen. Hun ble invitert i studio, og en NRK-medarbeider med nese for musikk slo sporenstreks nummeret til tromsøværing Per-Erik Johansen i Virgin Records. Tre uker seinere var kontrakten i boks, og Lene Marlins liv tok mildest talt en ny vending. Så fort hun kommer ut av klasserommet, møtes hun nå av en haug beskjeder fra folk som vil ha en del av henne. Og i forrige måned fikk hun føle kjendislivets pris: Direkte under NRKs sending fra Ski-NM kunne herrene Rike & Herwig Carlsen meddele det norske folk at hun var kjæresten til en eller annen skiløper fra Tromsø. Tull og tøys var det, og Marlin var aldeles ikke glad for hendelsen.

Nå tjener Marlin allerede mer penger enn alle sine lærere på Tromsdalen videregående skole. Men berømmelsen skal ikke få gå ut over skolearbeidet.

- Litt ekstra fravær blir det, men jeg får tatt inn det forsømte og vel så det. Jeg må skille mellom musikken og skolen, både av hensyn til meg sjøl og medelevene, sier hun.

Den ene dagen synger hun direkte på TV, neste dag er hun tilbake på skolebenken. Prisdryss og penger til tross, pop-stjernen bedyrer at hun etter beste evne forsøker å leve et «normalt» liv.

Om hun ikke måtte opptre på Spellemann-showet i Oslo Spektrum i kveld, ville framtidas artist befunnet seg der hun trives best: Rundt kafébordet i Tromsø, sammen med veninneflokken. Der de diskuterer alt annet enn Lenes ekspressferd mot stjernehimmelen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer