READY FOR TAKE OFF:  To fraktfly (i forgrunnen) fra FedEx og UPS venter på Arlanda utenfor Stockholm søndag kveld. Mandag morgen klokka 08 åpner den svenske hovedflyplassen igjen. FOTO: JOHAN NILSSON, REUTERS/SCANPIX.
READY FOR TAKE OFF: To fraktfly (i forgrunnen) fra FedEx og UPS venter på Arlanda utenfor Stockholm søndag kveld. Mandag morgen klokka 08 åpner den svenske hovedflyplassen igjen. FOTO: JOHAN NILSSON, REUTERS/SCANPIX.Vis mer

Arlanda åpner klokka 08

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Lufthavna Arlanda utenfor Stockholm åpner for trafikk nord- og vestover mandag morgen.

Fra og med klokka 08 vil det igjen bli mulig å lande og lette på Sveriges største flyplass, opplyser det svenske Luftfartsverket.

Åpningen av Arlanda gjelder i første omgang trafikk til og fra steder som ligger nord og vest for den svenske hovedstaden.


Åpent over Sør-SverigeAllerede fra 02-tiden i natt tillates nå flyginger i stor høyde over Småland, Östergötland, Sörmland, Västergötland og Østersjøen. Det betyr at fly på vei fra steder lenger sør i Europa kan fly over Sverige.

I løpet av natten vil det bli avgjort om flyplassene Bromma ved Stockholm og Landvetter utenfor Göteborg kan åpnes for trafikk. Beslutningen vil bli tatt på bakgrunn av opplysninger fra Eurocontrol og det britiske meteorologiske instituttet Met Office.

En forutsetning for at lufthavnene kan åpnes, er at askeskyen fra vulkanen på Island ikke ventes å komme tilbake i løpet av de nærmeste seks timene.

(NTB-TT).