Årlig havner 1415 arvekrangler i retten - flere av dem burde aldri vært der

Dommerens beste arveråd.

TINGRETTSDOMMER: - Vi kan oppleve at familierelasjoner som har fungert fint så lenge foreldrene har vært i live, rett og slett slutter å fungere i forbindelse med arveoppgjøret, sier Rune Lium. Foto: NED ALLEY / NTB SCANPIX
TINGRETTSDOMMER: - Vi kan oppleve at familierelasjoner som har fungert fint så lenge foreldrene har vært i live, rett og slett slutter å fungere i forbindelse med arveoppgjøret, sier Rune Lium. Foto: NED ALLEY / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 2013 behandlet norske domstoler 1415 arvesaker i såkalt offentlig skifte. Da har arvingene rett og slett ikke klart å bli enige, og heller valgt å gå til retten, noe som koster dem minst 30 000 kr.

Der blir saken løst, selv om arvingene ikke nødvendigvis er mer enige.

- Vi kan oppleve at familierelasjoner som har fungert fint så lenge foreldrene har vært i live, rett og slett slutter å fungere i forbindelse med arveoppgjøret. Krangel om eiendeler og verdier kan gjøre at familier splittes, og det kan være trist å se, sier Rune Lium, dommer i Sør-Trøndelag tingrett.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer