Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arme studenter

En av fire studenter i Storbritannia er villige til å selge en kroppsdel for å bedre økonomien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rekrutteringstjenesten Hotrecruit.com spurte nesten tusen studenter ved britiske universiteter om hvor langt de var villige til å gå for å bedre finansene sine i studietida.

En av fire svarte at de gjerne solgte nyren sin på det svarte markedet for 150 000 kroner. For 25 000 ville en av fem donere bort en av tærne sine til medisinks forskning. Vel og merke hvis tåa ble sydd på etterpå.

En av tre mannlige studenter donerte gjerne sperm hvis de fikk 250 kroner per fruktbare dose. En av tre kvinnelige studenter sa seg villige til å donere en av eggstokkene sine for 60 000 kroner.

Undersøkelsen ble gjennomført av rekrutteringsbyrået for å skape blest om britiske studenters økonomiske vilkår under studiene. Den britiske regjeringen har blitt beskyldt for å neglisjere stipendordningen for studenter, og dermed skvise ut barn av mindre velstående foreldre fra universitetene.

john.rasmussen@dagbladet.no

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!