Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Armenia truer Aserbajdsjan med krig

Armenia truer Aserbajdsjan med krig fordi presidenten i Aserbajdsjan har benådet og forfremmet en aserbajdsjansk offiser som drepte en armensk soldat.

KRIGSHISSIG: Demonstranter brenner et ungarsk flagg utenfor Ungarns konsulat i Jerevan, hovedstaden i Armenia. Armenia har frosset de diplomatiske forbinderlsene med Ungarn, etter at en offiser fra Aserbaqjdsjan som hadde derept en armensk soldat  fikk reise hjem, hvor han straks ble benådet. Armenia trier Aserbajdsjan med krig. Foto: REUTERS / Tigran Mehrabyan / PanARMENIAN Photo/
KRIGSHISSIG: Demonstranter brenner et ungarsk flagg utenfor Ungarns konsulat i Jerevan, hovedstaden i Armenia. Armenia har frosset de diplomatiske forbinderlsene med Ungarn, etter at en offiser fra Aserbaqjdsjan som hadde derept en armensk soldat fikk reise hjem, hvor han straks ble benådet. Armenia trier Aserbajdsjan med krig. Foto: REUTERS / Tigran Mehrabyan / PanARMENIAN Photo/ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spenningen mellom de nabolandene Armenia og Aserbajdsjan er igjen på bristepunktet. Armenias president, Serzj Sarkisian, sier at armenerne «ikke er redde for simple drapsmenn». Han viser til at en aserbajdsjansk offiser, som drepte en armensk soldat med en øks i 2004, ble mottatt som en helt da han kom tilbake til hjemlandet fra Ungarn sist fredag.

- Vi ønsker ikke krig, men hvis vi blir nødt, kommer vi til å kjempe og vinne. Vi frykter ikke drapsmenn, selv om de står under beskyttelse av et statsoverhode, het det i en uttalelse fra president Sarkisian, som var gjengitt i armenske medier mandag.

Aserbajdsjans president Ilham Alijev benådet umiddelbart offiseren, på tross av at han tidligere hadde forsikret myndighetene i Budapest om at offiseren skulle sone ferdig en livstidsdom som han var idømt, i et aserbajdsjansk fengsel. Øksedrapet skjedde i Ungarn i 2004.

Aserbajdsjan og Armenia har lenge ligget i konflikt om Nagorno-Karabakh, et sjølstyrt armensk område inne i Aserbajdsjan. Rundt 30 000 mennesker ble drept i kamper om området, før partene inngikk våpenhvile i 1994, men noen endelig fredsavtale foreligger ikke.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media