MINTES NANSENS BURSDAG:  Den armenske presidenten Serzh Sargsyan benyttet anledningen til å minnes at det er 150 år siden Nansen ble født, og hylle ham for hans støtte til armenerne. Foto. AP Photo/Richard Drew/Scanpix
MINTES NANSENS BURSDAG: Den armenske presidenten Serzh Sargsyan benyttet anledningen til å minnes at det er 150 år siden Nansen ble født, og hylle ham for hans støtte til armenerne. Foto. AP Photo/Richard Drew/ScanpixVis mer

Armenias president hyllet Fridtjof Nansen

Mens hele verden ventet på president Mahmoud Abbas, gikk Armenias president på talerstolen i FN og mintes Nansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Palestinernes president Mahmoud Abbas gikk i dag til FN for å be om at Palestina blir en medlemsstat.

Og mens alles øyne var rettet mot talerstolen i FN hvor palestinernes president Mahmoud Abbas skulle gå på for å forklare hvorfor palestinerne bør bli medlemmer, gikk Armenias president Serzh Sargsyan på talerstolen.

- En uvurderlig støtte I en lang tale kom han blant annet inn på hvordan Tyrkia er et av få land som ikke har anerkjent folkemordet på armenere i det daværende ottomanske imperiet i 1915-1917.  

- Disse referansene til det armenske folkemordet får meg til å minnes en annen viktig feiring som markeres i år: 150-årsdagen for bursdagen til Fridtjof Nansen, den første høykommisæren for flyktninger.

- I den vanskeligste perioden i mitt lands historie, viste den store humanisten en uvurderlig støtte til armenerne som flyktet fra folkemordet. De som fikk utdelt Nansen-pass, slo seg ned i ulike land over hele verden - så langt unna som Sør-Amerika, sa Sargsyan.

- Vi krever vår rett Etter at Abbas overleverte sitt brev til FNs generalsekretær, Ban Ki-Moon, gikk Abbas på talerstolen for å forklare hvorfor palestinerne bør bli medlemmer.

- Det finnes små land i verden som har fått sin frihet og selvstendighet, men vi har ikke fått vår. Så vi krever vår rett og gir søknaden til generalsekretær Ban Ki-Moon, sier Abbas ifølge nyhetsbyrået AFP.

Like etterpå skal israelernes statsminister, Benjamin Netanyahu, til å forklare hvorfor palestinerne ikke bør anerkjennes som en egen stat før de har forhandlet med israelerne