Oktoberbarna:

«Armin» får ikke Ap-hjelp

De trodde de fikk en ny sjanse i Norge, men minst 35 av «oktoberbarna» blir ikke omfattet av Stortingets vedtak.

OMFATTES IKKE: Ap er beroliget når de nå har fått forsikringer om at oktoberbarna-instruksen ikke er i strid med norsk lov. Det betyr at «Armin» og en håndfull andre ungdommer ikke omfattes av oktoberbarna-vedtaket til Stortinget. Dagbladet fulgte den afghanske unggutten på flukt over grensa til Sverige i fjor høst. Foto: Christian Roth Christensen.
OMFATTES IKKE: Ap er beroliget når de nå har fått forsikringer om at oktoberbarna-instruksen ikke er i strid med norsk lov. Det betyr at «Armin» og en håndfull andre ungdommer ikke omfattes av oktoberbarna-vedtaket til Stortinget. Dagbladet fulgte den afghanske unggutten på flukt over grensa til Sverige i fjor høst. Foto: Christian Roth Christensen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I januar gikk Ap-veteraner ut og ba eget parti sørge for at regjeringens oktoberbarna-instruks ble endret til å omfatte 35 ungdommer som har fått begrunnelsen for sitt avslag endret av UNE.

Siden da har flere lokallag i Ap protestert mot instruksen, deriblant Oslo Ap.

- Viktig å få avklart

Nå er det klart at moderpartiet på Stortinget ikke griper inn.

- Vi tar ingen nye initiativ slik saken står nå. Arbeiderpartiet holder fast ved Stortingets vedtak om at saken gjelder kun dem som er henvist til internflukt, skriver innvandringspolitisk talsperson Masud Gharahkhani i en sms til Dagbladet nå i påska.

Bakgrunnen er at tidligere statsråd Sylvi Listhaug (Frp) nylig avklarte overfor Stortinget at dagens praksis ikke er brudd på forvaltningsloven.

- Det har vært viktig for oss å få avklart dette. Jeg tar til etterretning av regjeringen mener dagens praksis er i tråd med lovens bestemmelser, sier Gharahkhani i sms-en.

Skuffet

Dermed er det ikke flertall på Stortinget for å endre instruksen, slik både KrF og SV har opplyst til Dagbladet at de ønsker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer