Arnardo pensjonerer sirkus-elefantene

Cirkus Arnardo pensjonerer elefantene. Det er ikke plass til dem i år. Dyrevernere jubler.

FÅR IKKE VÆRE MED: Cirkus Arnardo har pensjonsert sine elefanter, men utelukker ikke at de kan komme tilbake et annet år.. 
Foto: NINA HANSEN/Dagbladet
FÅR IKKE VÆRE MED: Cirkus Arnardo har pensjonsert sine elefanter, men utelukker ikke at de kan komme tilbake et annet år.. Foto: NINA HANSEN/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Siri Martinsen i dyrevernorganisasjonen Noah sier at hun ble veldig glad da hun ble kjent med Arnardos beslutning i dag.

- Jeg ble også litt overrasket. Vi velger å tolke dette i aller beste mening når det kommer fra en aktør som tidligere har vært så steil i sin holdning om å bruke elefanter. Hvis de seinere likevel finner en liten flik av en plass til elefanter igjen, vil de få et stort troverdighetsproblem, sier Siri Martinsen til Dagbladet.

NOAH håper at dette er Arnardos første skritt mot fremtidens dyrefrie sirkus.

- Vi er helt enige med Arnardo i at elefanter trenger større plass enn et sirkus kan gi. Men også hester, kameler, lamaer og andre dyr trenger bevegelsesmuligheter og plass som overskrider det sirkuset kan oppvise. Også Veterinærinstituttet har understreket at det er grunn til bekymring for alle dyrs velferd i sirkus. Likevel er dette først og fremst en gledelig beskjed fra Arnardo og en beskjed de skal ha all ros for, sier Martinsen.

- I trygge hender Sirkusdirektør Arild Arnardo sier at dyrevelferd står i sentrum i Cirkus Arnardo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer