Hylles for heltemodig innsats i gisseldrama

Arnaud byttet seg selv med et gissel. Døde i natt

Politimannen, som hylles for sin innsats i gisselsituasjonen i Frankrike fredag, er død. Totalt tre mennesker ble drept i angrepet.

HEDRES: - Han reddet liv, sier Frankrikes president om oberstløytnanten Arnaud Beltrame. Han døde i natt, etter å ha byttet seg selv med et gissel. Foto: Politiet
HEDRES: - Han reddet liv, sier Frankrikes president om oberstløytnanten Arnaud Beltrame. Han døde i natt, etter å ha byttet seg selv med et gissel. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et dramatisk angrep, som myndighetene betegner som terror, utspant seg i dag sør i Frankrike.

Først ble en mann skutt drept under en bilkapring i byen Carcassonne, før det ble skutt mot en gruppe på fire politifolk som var ute på joggetur. En politimann ble skadd i skuldra under angrepet.

Deretter tok en gisseltaker med våpen flere gisler på et supermarked i den lille byen Trebés. Totalt ble tre mennesker drept og 16 skadd i angrepene.

IS-soldat

Den 26 år gamle Redouane Lakdim, opprinnelig fra Marokko, ble skutt og drept av politiet i en aksjon mot supermarkedet fredag ettermiddag. Politiet mener 26-åringen sto bak alle angrepene.

Lakdim skal selv ha ropt «Allahuh akbar» (Gud er stor) da gisselsituasjonen startet, og hevdet selv han var en IS-soldat. IS tok også på seg ansvaret for angrepet i etterkant.

- Han gikk inn i supermarkedet, ropte «Allahu Akbar» og hevdet han var en IS-soldat og klar for å dø for Syria, før han skjøt mot en kunde og en ansatt, sier François Molin i antiterrorpolitiet.

Ifølge Molin var 26-åringen en kjenning av politiet, men etter oppfølging av etterretningstjenesten skal det ikke ha vært noen tegn på at mannen var en terrortrussel, skriver BFMTV.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer