Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arne (65) skulle bare se på flommen

Da Arne Bergstad (65) tok seg en kjøretur oppover Gudbrandsdalen for å se på flommens herjinger, holdt det på å gå fryktelig galt.

STØ KURS: Det var ingen vei tilbake da en skrekkslagen Arne Bergstad (65) hadde forvillet seg inn i flommassene. Han måtte bare prøve å komme seg over den oversvømte veibanen. Foto: Morten Kaurstad
STØ KURS: Det var ingen vei tilbake da en skrekkslagen Arne Bergstad (65) hadde forvillet seg inn i flommassene. Han måtte bare prøve å komme seg over den oversvømte veibanen. Foto: Morten Kaurstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag formiddag i 10.30-tida hadde fotograf Morten Kaurstad og noen andre lokale samlet seg like utenfor Fåvang sentrum i Ringebu for å filme flommens ødeleggelser.

Ut av ingenting fikk de plutselig øye på en bil midt ute på den flombelagte veistrekningen på E6.

- Vi trodde ikke våre egne øyne. Og så var det noen som ropte: Jamen den rører jo på seg! Da ble det alvorlig oppstandelse, sier Kaurstad.

- Ba til høyere makter Det ble starten på noen nervepirrende minutter, som han filmet. Vannstanden nådde helt opp til lyktene på bilen, og de som ble stående å se på bilens sakte ferd gjennom vannmassene fryktet at den skulle falle ned i et stort hull i veien og gå under.

Bak rattet på den sølvgrå Nissan Primero 2000-modellen satt en minst like nervøs Arne Bergstad (65) fra Seljord.

- Jeg både håpet og ba til høyere makter om at jeg skulle komme meg trygt over, sier Bergstad til Dagbladet. Også han var redd for undergravinger i veibanen eller at han skulle flyte avgårde med vannmassene. Å stanse bilen var heller ikke et alternativ.

Bergstad, som var på vei til Folldal, forteller at han tatt turen for å se flommen med egne øyne. Da han kom til Fåvang så han ikke lenger den merkede omkjøringen, men tenkte at siden det kom biler imot ham i motsatt kjøreretning var det ingen fare. Så han fortsatte:

- Det er ikke noe jeg ville anbefale, sier Bergstad, og ler.

Røyk, men ingen skade Underveis på den snaue kilometeren kjente han hvordan hele understellet på bilen var dekket av vann. Deler av autovernet var borte, og det var så vidt han kunne kjenne asfalten under seg. Det var den lengste kilometeren han har kjørt, sier han.

Etter fem minutter var dramaet over.

- Da jeg kom over på andre sida var det som å motta kongepokalen. Der sto folk og hylte, sier Bergstad, og sikter til fotograf Kaurstad og de andre.

- Ja, vi visste ikke om han ville komme velberget over. Ingen har brukt veien slik før, sier Kaurstad, som sier at de slapp jubelen løs.

Bortsett fra røyken som sto opp fra motoren og at bilen var våt inni, kom både bil og sjåfør uskadd fra dramaet.

- Det er nesten så jeg burde få betalt for Nissan-reklamen etter dette, sier Bergstad.

ANBEFALER IKKE: Arne Bergstad kjørte gjennom flommen. - Det er ikke noe jeg ville anbefale, sier Bergstad. Foto: Per Flaathe
ANBEFALER IKKE: Arne Bergstad kjørte gjennom flommen. - Det er ikke noe jeg ville anbefale, sier Bergstad. Foto: Per Flaathe Vis mer