Arne (76) nedringt

Over 50 personer fra hele landet har ringt Arne Kristensen (76) etter at han i går sto fram i Dagbladet og fortalte at han levde et liv i total ensomhet. «Hotel Cæsar»-stjernen Svein Krogstad alias Tom Eddie Brudvik har kontaktet pensjonisten, og sosialminister Ingjerd Schou står for tur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har ringt folk fra Vestlandet, Nord-Norge, Sørlandet og Østfold, men veldig få fra Oslo. De fleste har vært damer i 40-årsalderen, forteller minstepensjonisten.

Han synes slett ikke det har vært for mange telefoner, og sier at han håper at noen av dem skal resultere i besøksvenner.

Spontant

Av de gjeve telefonene var en fra skuespiller Tom Eddie Brudvik alias Svein Krogstad i «Hotel Cæsar». I et intervju med P4 fortalte Arne at han slår i hjel tida med å se på TV. En av favorittene er dramaserien Hotel Cæsar.

- Da jeg kom hjem, ringte en skuespiller fra «Hotel Cæsar» og inviterte meg til å se på en innspilling. Jeg vet ikke hvor de spiller inn episodene, men de skal både hente meg og bringe meg hjem igjen. Det skal bli moro å komme seg litt ut, sier han.

Skuespiller Tom Eddie Brudvik forteller til Dagbladet at det var et spontant innfall å ringe Arne Kristiansen.

- Jeg var i bilen på tur hjem fra jobben da jeg hørte intervjuet på radioen, og jeg syntes det var sterkt. Det var en ren impulshandling at jeg ringte og inviterte ham til å komme og se på en innspilling, sier Brudvik.

Skuespilleren lover å vise Kristensen personlig rundt dersom han er til stede når pensjonisten kommer.

Sosialminister Ingjerd Schou sier at hun selv kommer til å ringe Arne Kristiansen for en lang prat.

Ille

- Jeg bryr meg veldig mye om dette, og historien har berørt meg veldig. Det er ille, og det skal ikke være slik. Jeg registrerer at det er mange som har det slik, og det er på sett og vis samfunnsutviklingen som har gjort det slik, sier sosialministeren.

Hun understreker at ensomhet ikke kan lovreguleres, og minner om at det er viktig at de eldre selv tar initiativ for å komme ut av den.

- Men det offentlige kan påvirke folks holdninger. Vi kan også bli flinkere til å formidle kontakt med frivillige organisasjoner, sier sosialministeren.

Hun lover å ta opp problematikken på neste møte med Kommunenes Sentralforbund og med de frivillige organisasjonene.

Arne Kristensen inviterer både sosialministeren og statsministeren på besøk.

- De kunne trengt å snakke litt med de eldre, mener han.

FÅR OPPMERKSOMHET: Arne Kristiansen (76) har fått mange telefoner. Det er mest damer i 40-årsalderen som har ringt, forteller han.