Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

«Arne» er spilleavhengig, men får ikke lov av Norsk Tipping å melde seg ut for alltid

- Kan dere være så snille å slette meg fra systemene deres for alltid?

KLIPPER KORTET, LÅNER ET NYTT: Spilleavhengige «Arne» har lenge kjempet forgjeves for å melde seg ut av Norsk Tipping for alltid. Men han har ikke fått lov. Her klipper han nok et spillekort, men rett rundt hjørnet ligger det en kiosk han kan låne spillekort på. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KLIPPER KORTET, LÅNER ET NYTT: Spilleavhengige «Arne» har lenge kjempet forgjeves for å melde seg ut av Norsk Tipping for alltid. Men han har ikke fått lov. Her klipper han nok et spillekort, men rett rundt hjørnet ligger det en kiosk han kan låne spillekort på. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

En mann i svart hettegenser og caps som skygger for ansiktet, sniker seg inn døra til en spillkiosk i Oslo.

Nei, det er ikke et ran, det er en flukt. Og «Arne» er avhengig av flukten, som består i å sette inn spillekortet, taste koden og trykke løs på Norsk Tippings spilleautomater, kalt Multix.

- Jeg ser jo veldig mistenkelig ut, men det er jo egentlig kiosken og automaten som raner meg, sier Arne, som ønsker å være anonym når han forteller sin historie til Dagbladet. Han driver en vellykket business, og tjener gode penger. Men ingen vet om hans sykelige forhold til spilleautomater. Hvor han til og med tyr til ulovligheter for å spille.

- Jeg vil ikke spille, men jeg klarer ikke å kontrollere meg selv. I 10 år har jeg vært spillegal, og i løpet av disse åra har jeg spilt bort 5 millioner kroner, stort sett på automater. Jeg har mistet samboer, jobber, bil og leilighet, og ikke minst tid og selvtillit, sier Arne, som er diagnostisert med spilleavhengighet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?