Arne Haugestad er død

Høyesterettsadvokat og mangeårig forsvarer for Arne Treholt, Arne Haugestad, er død. Han ble 73 år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Høyesterettsadvokat og mangeårig forsvarer for Arne Treholt, Arne Haugestad, er død. Han ble 73 år gammel.

Haugestads familie bekrefter overfor VG at Haugestad ble funnet død i sitt hjem i Horten tirsdag kveld.

- Dette kom som et sjokk på meg. Jeg har hatt telefonkontakt med ham opptil de siste dagene, og jeg besøkte ham i Horten sist sommer. Det vil bli et dypt savn etter ham. Arne har vært en støtte for meg i 23 år. Han har vært en kompromissløs ivaretaker av mine interesser, og han har vært en god, nær venn, sier Arne Treholt til VG.

Haugestad har arbeidet med å få Treholts sak gjenopptatt, og de ventet svar fra Gjenopptakelseskommisjonen om kort tid.

Haugestad var kjent som en sterk samfunnsdebattant og en ihuga motstander av EF og senere EU. Han var daglig leder av Folkebevegelsen mot norsk medlemskap i Fellesmarkedet i 1970-1973.

(NTB)

DØD: Arne Haugestad ble funnet død tirsdag. Han ble 73 år gammel. Her er han fotografert i  forbindelse med lanseringen av boka «Et varslet justismord». Foto: Tor Arne Dalsnes, Dagbladet
DØD: Arne Haugestad ble funnet død tirsdag. Han ble 73 år gammel. Her er han fotografert i forbindelse med lanseringen av boka «Et varslet justismord». Foto: Tor Arne Dalsnes, Dagbladet Vis mer
VENTET PÅ SVAR: Haugestad har arbeidet med å få Treholts sak gjenopptatt, og de ventet svar fra Gjenopptakelseskommisjonen om kort tid. Her er de sammen på en pressekonferanse i 1990.