Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arne Strand står fram som Anonym

Og Gjøvik åpner homopark ved Mjøsa. Her er de beste aprilspøkene fra Nyhets-Norge.

STÅR FRAM: Dagsavisens sjefredaktør Arne Strand står i dag fram i egen avis som den mystiske forfatteren Anonym. På 1. april. Foto: ARNE OVE BERGO/DAGSAVISEN
STÅR FRAM: Dagsavisens sjefredaktør Arne Strand står i dag fram i egen avis som den mystiske forfatteren Anonym. På 1. april. Foto: ARNE OVE BERGO/DAGSAVISEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter langvarig forvirring der så vel Anne Holt som Knut Nærum og sågar Dagbladets egen John Olav Egeland er utpekt som den mystiske forfatteren Anonym, står endelig Dagsavisens sjefredaktør Arne Strand i dag fram i egen avis og avslører at han er mannen.

- For meg har det vært et lite helvete å gå rundt som Anonym, sier sjefredaktøren i kommentaren, kalt «Arne Anonym».

- Skrev i pausene Boka skal den travle redaktøren og kommentarer ha skrevet i pausene mellom alle medieopptredenene. Bare statsminister Jens Stoltenberg og Thorbjørn Jagland kjente til Strands hemmelighet.

Men det er for godt til være sant. Et kjapt blikk på kalenderen viser at det er 1. april i dag - og Dagsavisen opprettholder den langvarige tradisjonen med å servere en aprilsnarr blant alle de reelle nyhetene.

Blant andre bemerkelsesverdige og kreative aprilspøker fra land og strand (ikke tilsiktet ordspill) kan vi nevne:

• Radioresepsjonens gallionsfigur Bjarte Tjøstheim er død. Ifølge medprogramleder og tekniker Tore Sagen etterlater han seg ingenting.

• Dagens mest forseggjorte står Harstad Tidende for, med en trivelig trippelfar.

SPIST SITT SISTE NANBRØD: Som man kan se av bildet, der Tore Sagen viser siste utgave av Mag, døde radiopersonligheten Bjarte Tjøstheim denne måneden. Foto: NRK/Gjengitt med tillatelse
SPIST SITT SISTE NANBRØD: Som man kan se av bildet, der Tore Sagen viser siste utgave av Mag, døde radiopersonligheten Bjarte Tjøstheim denne måneden. Foto: NRK/Gjengitt med tillatelse Vis mer

• Dagbladet har skrevet mye om Tjen Folket og SOS Rasisme. Tjen Folket melder i dag at Eiliv Frich Flydal, en av reporterne som har skrevet de kritiske artiklene om organisasjonene, har meldt seg inn i nettopp Tjen Folket.

• Ruter, kollektivselskapet i Oslo og Akershus, har sett seg lei på snikingen. Derfor setter de inn spesialtrente hunder som skal snuse seg fram til reisende uten billett, ifølge Aftenposten. Hundene finner snikerne fordi de er opplært til å peke ut hvem som utskiller stresshormoner.

Stavanger Aftenblad forteller at avtroppende ordfører Leif Johan Sevland (H) ønsker å øke bompengeavgiften for å finansiere kulturbygg i siddisbyen. Innbyggere som ikke vil bidra, kan reservere seg på ei egen side.

• Ifølge Nordstrands Blad vil investor Christian Ringnes krone restaureringen av landemerket Ekebergrestauranten med å male den hvite funkisbygningen rosa - «for å sette en siste feminin touch».

NRK Nordnytt melder at Tromsø lufthavn, Langnes skal skifte navn til samiske Sápmi International Airport. Utspillet kommer kort tid etter en opprivende strid om tospråklige skilt i distriktet.

«Homobyen Gjøvik» • Oppland Arbeiderblad skriver at Gjøvik kommune har gitt grønt lys for en «forlystelsespark for homofile» ved Mjøsa - «Gay på landet». Parken er ledd i å markedsføre «Homobyen Gjøvik», og latinostjernen og homseikonet Ricky Martin skal opptre under åpningsarrangementet.

• Siden det statlige nettstedet Altinn krasjet da selvangivelsen ble lagt ut tidligere i uka, har myndighetene besluttet å skrote hele nettstedet, ifølge DinSide. Folk som vil gjøre endringer i selvangivelsen, må i stedet levere på papir, og restskatten kan måtte bli utbetalt kontant.

LAGER FILM I KRISTIANSAND: Kevin Costner skal spille inn «Danser med ulver II» i Kristiansand dyrepark, og trenger 250 frivillige til å spille «cowboys og indianere». Ja, særlig. Foto: EZRA SHAW/GETTY/SCANPIX
LAGER FILM I KRISTIANSAND: Kevin Costner skal spille inn «Danser med ulver II» i Kristiansand dyrepark, og trenger 250 frivillige til å spille «cowboys og indianere». Ja, særlig. Foto: EZRA SHAW/GETTY/SCANPIX Vis mer

• Romerikes Blad melder at Vegvesenet heretter vil veie alle bilførere, og at kroppsmassen skal tas med i kjøretøyets egenvekt. Grunnen er at «stadig tyngre bilførere (...) går på sikkerheten løs».

Tønsbergs Blad melder at kommunen akter å innføre den såkalte hundeskatten, fordi hundeeiere er for lite flinke til å plukke opp hundemøkk. Skatten på 1500 kroner skal gjelde alle innbyggere, enten de har hund eller ei.

Fædrelandsvennen kan fortelle at Kevin Costner endelig skal lage oppfølgeren til «Danser med ulver» - i Kristiansand dyrepark og Sirdalsheiene. Costner trenger også 250 statister til å spille «cowboys og indianere», og interesserte bes stille opp i dyreparken i dag klokka 12.00.

• Mer film: Filmweb melder at Mikael Persbrandt er vraket fra sin rolle i Peter Jacksons «Ringenes herre»-oppfølger «Hobbiten» på grunn av kokainmisbruk. Erstatningen som hamskifteren Beorn er norske Stig Henrik Hoff. Jackson vurderer også Norge som innspillingsland på grunn av «lite snø i fjellene der».

Har du funnet noen morsomme aprilspøker i media i dag? Del dem med oss i kommentarfeltet.

SKAL SPILLE I «HOBBITEN»: Stig Henrik Hoff skal ta over for en kokainmisbrukende Mikael Persbrandt i «Ringenes herre»-oppfølgeren «Hobbiten» - som også kanskje blir spilt inn i Norge, ifølge Filmweb. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
SKAL SPILLE I «HOBBITEN»: Stig Henrik Hoff skal ta over for en kokainmisbrukende Mikael Persbrandt i «Ringenes herre»-oppfølgeren «Hobbiten» - som også kanskje blir spilt inn i Norge, ifølge Filmweb. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media