Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arne Wam vil gjenopprette NSBs tillit

Tidligere sjef for NSB Mellomdistanse, Arne Wam, overtok i dag den utsatte jobben som konsernsjef i NSB. Men løsningen er bare midlertidig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NSBs styreleder i NSB Arent M. Henriksen ga denne beskjeden på en pressekonferanse etter at et enstemmig styre gikk inn for Wam på et ekstraordinært styremøte i dag tidlig.

- Arne Wam skal fungere i jobben midlertidig, slik at styret får tid og ro til å finne en permanent konsernsjef, sa styreleder Henriksen.

Arne Wam sa raskt ja til jobben som konstituert konsernsjef.

- Noenlunde peiling

- Jeg har noenlunde peiling på jernbanedrift etter 17 måneder i NSB. Jeg har så mange kompetente ledere rundt meg, at jeg føler at dette er vi i stand til å dra i gang. I tillegg vet jeg at jeg har organisasjonen i ryggen ved et enstemmig styre. Jeg føler meg trygg på å gå til denne jobben, sier Arne Wam til NRK.

- Jeg går til jobben med stor ydmykhet, men også med en sterk vilje til å gjøre mitt til at den daglige driften som kundene forventer og fortjener fungerer. Mitt fokus som konstituert konsernsjef skal være på at punktligheten, togfrekvensen og informasjonen til kundene er på topp, sa Wam i sin tiltredelseserklæring.

Med andre ord vil Wam gjenopprette kundenes tillit til NSB ved å levere varene kundene forventer. Det skal komme et tog, og det skal komme til riktig tid. Wam understreket spesielt å satse på NSBs viktigste kundegruppe pendlerne.

Den nye konstituerte konsernsjefen i NSB kritiserer avviklingen av lokførernes sommerferie. Han kaller lokførermangelen «en pinlig planleggingsfadese» og lover at dette aldri skal skje igjen.

Det er styreleder Arent M. Henriksen som har styrt prosessen med å finne en ny konsernsjef. Han avslører at han hadde flere aktuelle kandidater til jobben.

- Jeg har respekt for at Randi Flesland ikke ønsker å ha stillingen. Da var det to mulige veier å gå, sa Henriksen på pressekonferansen.

Hadde alternativer

- Den ene veien var å gå ut og hente en person og plassere i konsernledelsen. Den andre veien var å se om det fantes krefter innad i organisasjonen som var aktuell for å lede NSB. Det var to aktuelle eksterne kandidater som kunne gå inn på kort varsel. Jeg valgte likevel å gå internt og finne en som hadde de rette kvalifikasjonene, og også kjennskap til organisasjonen.

- Jeg spurte Arne Wam om han ville ta ansvar for å sette sammen arbeidslaget på toppen, slik at selskapet fikk utført den jobben den skal gjøre. Han svarte ja.

Arent M. Henriksen mener en permanent konsernsjef vil være på plass i løpet av et halvt til ett år. På spørsmål om sannsynligheten for at Wam etter hvert blir permanent ansatt som NSBs toppleder, svarer styreleder Arent M. Henriksen:

- I og med at vi har konstituert ham, regner jeg Wam som aktuell og vel kvalifisert.

BLID OG FORNØYD: Nyvalgt konsernsjef Arne Wam var fornøyd med sin nye posisjon i NSB da styreleder Arent M. Henriksen lot ham møte pressen i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling