DEN ENESTE: - Hun er den eneste jeg har å gå tur med, sier Arnfinn Bjørnstad til Dagbladet om hvorfor han ikke vil kvitte seg med schæferen Blondi (4). Foto: Øystein Meier Johannessen
DEN ENESTE: - Hun er den eneste jeg har å gå tur med, sier Arnfinn Bjørnstad til Dagbladet om hvorfor han ikke vil kvitte seg med schæferen Blondi (4). Foto: Øystein Meier JohannessenVis mer

Arnfinn (67) fratatt hjemmehjelpen da han ikke ville avlive Blondi (4)

Reddet av politiet, som avslo kommunens begjæring om avliving.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden januar har Hemnes kommune prøvd å få rullestolavhengige Arnfinn Bjørnstad (67) til å kvitte seg med schæferen Blondi.
Like lenge har han måttet greie seg uten hjemmehjelp og hjemmesykepleie.

Ifølge Bjørnstad har kommunen stilt et beinhardt krav for at han skal få hjemmehjelpen tilbake:

- De sier at hunden må vekk, sier Bjørnstad til Dagbladet.

Senest for to uker siden skal kommunen ha gjentatt at hunden må fjernes - noe Bjørnstad sier er uaktuelt.

Falt på gulvet I januar falt han ut av rullestolen og ringte hjemmehjelpen etter hjelp. Fordi han lå på gulvet, fikk han ikke oppfylt den faste avtalen om å låse hunden inne på badet før hjemmehjelpen kom.

- Jeg lå på gulvet og hun ville passe på meg. Så lager de en historie om at hunden har angrepet en hjelpepleier eller sykepleier, forteller Bjørnstad.

Han har gitt Hemnes kommune fullmakt til å uttale seg, men rådmann Amund Eriksen ønsker på «prinsipielt grunnlag ikke å uttale seg i enkeltsaker».

Ba om avlivning Bjørnstad medgir at Blondi var i dårlig humør, og knurret, men ikke at hun angrep.

 - Det er bare tøv, sier han.

Få dager etterpå fikk Bjørnstad brev fra omsorgstjenesten i Hemnes. Der sto det at rådmannen på grunn av det påståtte hundeangrepet hadde bedt lensmannen sørge for «omplassering, eventuelt avliving av din hund».

- Åpne sår Heldigvis for Bjørnstad kom politiet til at han var i en «nødsituasjon» og derfor ikke fikk låst inn hunden som avtalt.

«Politiet forstår at situasjonen kan ha blitt opplevd som vanskelig og kanskje skremmende, men den gir ikke grunnlag for verken avliving eller omplassering av hund», heter det i Helgeland politidistrikts svarbrev til kommunen.

Dessverre for Bjørnstad har striden med kommunens omsorgstjeneste ført til at han har mistet hjemmehjelpen og hjemmesykepleien.

- Jeg har åpne sår. Sønnen min stelte meg i 14 dager, og siden overtok sykehuset, for hjemmesykepleien vil ikke, forteller han.

- Har bare hunden Ifølge Bjørnstad har kommunen avvist blankt å gå tilbake til den gamle ordningen med å låse inn hunden på badet.

I KOMMUNESTYRET: - Jeg regner med at rådmannen og ordføreren nå tar tak i dette. De er humanistisk innstilte personer, sier kommunestyrerepresentant i Hemnes Øystein Meier Johannessen fra Samfunnspartiet. Han lover å ta saken opp i kommunestyret.
Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
I KOMMUNESTYRET: - Jeg regner med at rådmannen og ordføreren nå tar tak i dette. De er humanistisk innstilte personer, sier kommunestyrerepresentant i Hemnes Øystein Meier Johannessen fra Samfunnspartiet. Han lover å ta saken opp i kommunestyret. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

Uten hjemmehjelp får ikke Arnfinn Bjørnstad holdt huset så ryddig som han gjerne vil, og han må stadig til sykehuset for å stelle sårene.

Likevel vil han ikke kvitte seg med Blondi.

- Jeg sitter jo her alene. Det er bare hunden jeg har, sier Arnfinn Bjørnstad.

Til kommunestyret Han får full støtte av kommunestyrerepresentant i Hemnes Øystein Meier Johannessen fra Samfunnspartiet, som har engasjert seg sterkt i saken.

- Jeg regner med at rådmannen og ordføreren nå tar tak i dette. De er humanistisk innstilte personer, sier Øystein Meier Johannessen til Dagbladet.

Han sier at han vil ta saken opp i kommunestyret ved første anledning.

BARE HUNDEN: - Jeg sitter jo her alene. Det er bare hunden jeg har, sier Arnfinn Bjørnstad. Foto: Øystein Meier Johannessen
BARE HUNDEN: - Jeg sitter jo her alene. Det er bare hunden jeg har, sier Arnfinn Bjørnstad. Foto: Øystein Meier Johannessen Vis mer