VERANDA-LØSNING: Fem måneder uten hjemmehjelp er snart over for Arnfinn Bjørnstad - mot at han sørger for at hunden er låst ute på verandaen når kommunens folk er på besøk. I går feiret han med champagne. Foto: Øystein Meier Johannessen.
VERANDA-LØSNING: Fem måneder uten hjemmehjelp er snart over for Arnfinn Bjørnstad - mot at han sørger for at hunden er låst ute på verandaen når kommunens folk er på besøk. I går feiret han med champagne. Foto: Øystein Meier Johannessen.Vis mer

Arnfinn (67) vant «bikkjeslagsmål» for å få hjemmehjelpen tilbake

Nektet å avlive hunden - konflikten med kommunen løst etter at Dagbladet omtalte saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I mai fortalte uføretrygdede Arnfinn Bjørnstad (67) at han da hadde vært uten hjemmehjelp i fire måneder. Hemnes kommune hadde stilt et beinhardt krav for å gi ham hjemmehjelpstjenesten tilbake:

- De sier at hunden må vekk, sa Bjørnstad til Dagbladet.

Nå har han og kommunen endelig blitt enige.

Feiret - Torsdag tok enhetslederen for omsorgstjenesten kontakt. Hun sa at vi må komme til enighet og at vi ikke kunne ha det sånn, forteller Arnfinn Bjørnstad til Dagbladet.

I løpet av telefonsamtalen ble de enige om at han heretter får hjemmehjelpen tilbake, og at Arnfinn på sin side sørger for at hunden er på verandaen når kommunens folk kommer.

- Jeg er veldig fornøyd, sier Bjørnstad. I går feiret han med champagne på verandaen.

Påstått hundeangrep Bjørnstads konflikt med omsorgstjenesten begynte i januar, da han falt han ut av rullestolen og ringte hjemmehjelpen etter hjelp. Fordi han lå på gulvet, fikk han ikke oppfylt den faste avtalen om å låse hunden inne på badet før hjemmehjelpen kom.

Mens Bjørnstad mente at hunden bare knurret og ville passe på ham, mente hjemmehjelpen at den hadde gått til angrep.

Kort etter fikk han brev fra omsorgstjenesten i Hemnes. Det sto at rådmannen på grunn av det påståtte hundeangrepet hadde bedt lensmannen sørge for «omplassering, eventuelt avliving av din hund».

Heldigvis for Bjørnstad kom politiet til at han var i en «nødsituasjon» og derfor ikke fikk låst inn hunden som avtalt - og avviste kommunens avlivningsbegjæring.

Champagne-feiring Forrige gang Dagbladet skrev om saken, ville ikke rådmann Amund Eriksen uttale seg. Nå synes han derimot det er hyggelig at saken er løst.

- Jeg er veldig fornøyd med løsningen, sier Amund Eriksen.
- Hva løste saken?
- Dialog, svarer Eriksen. Han sier at han er glad for at saken nå er ute av verden.

Bjørnstad selv er også veldig fornøyd. I går fikk han besøk av Øystein Meier Johannessen, kommunestyrerepresentant for Samfunnspartiet i Hemnes, som har engasjert seg i saken. Johannessen hadde med seg champagne.

Vil takke - Saken ser ut for å ha fått ei løsning som begge parter i denne konflikten kan leve tilfreds med. Partiet takker enhetsleder, ordfører og rådmann i Hemnes for deres humane måte å løse konflikten på, kommenterer Øystein Meier Johannessen.

Ifølge Bjørnstad gjenstår det nå bare formaliteter før hjemmehjelp og hjemmesykepleie er på plass, trolig i neste uke. Han vil gjerne takke både Øystein Meier Johannessen, som har talt hans sak overfor ordføreren, og Dagbladet.

- Hadde ikke dere tatt tak i dette, hadde nok saken bare dødd hen, og jeg hadde ikke fått hjelp i det hele tatt, sier Arnfinn Bjørnstad.