Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arnfinn blir forfulgt av lynet

Fredag kveld ødela lynet brannverns-anlegget hans til 70000 kroner. Natt til mandag ble telefonen hans ødelagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LEVANGER/OSLO (Dagbladet): Arnfinn Saltvik fra Ytterøy utenfor Levanger i Nord-Trøndelag vet hvilke krefter som bor i lynet. På ett år har han opplevd lynned-slag tre ganger på gården sin.

- Fredag kveld slo det ned i brannvernsanlegget mitt. Reparatøren som var her fant 102 feil i anlegget. Han hadde aldri sett maken, og mente det var norgesrekord, forteller Saltvik.

Alle de åtte sensorene og begge varslerne i anlegget ble ødelagt. En av sensorboksene ble slått ut av veggen med voldsom kraft.

- Begynner å bli redd

Som om ikke det var nok ble telefonen hans ødelagt i tordenvær natt til mandag.

Nå synes bonden det begynner å bli nok.

- Det er ille. Jeg begynner nesten å bli redd, for det har vært fryktelig mye tordenvær her, sier han.

- Nå har det tordnet og lynt fire dager på rad, sier Saltvik.

Kjøkkenkrana smeltet

I fjor sommer opplevde han at kjøkkenkrana hans smeltet og kjøkkenet ble røyklagt etter at det slo ned på tunet. Lynet hadde slått ned i rørsystemet. Men Salvik har aldri opplevd været så ille som nå, og han synes klimaet har blitt verre. Selv mistenker han at klimaendringer står bak alt tordenværet.

- Det er slutt på den gode, gamle trønderske sommeren med nordavind og regn. Det er blitt Syden med tropesommer, varme og torden.

UFLAKS: Lynet slår aldri ned to ganger på samme sted, men det har slått ned tre ganger ved gården til Arnfinn Saltvik fra Ytterøy ved Levanger. Bonden er oppgitt over alt tordenværet, og frykter klimaendringer.