LETTE I ÅREVIS: Tilskuere ser på mens politiets dykkere søker i elvemunningen etter spor av Beaufort-barna.

Arnna (7), Grant (4) og Jane (9) kom aldri tilbake fra badeturen

26. januar 1966 forsvant tre barn i løse luften på en av strendene i Adelaide. Kunne TV-opptak avsløre hvem som sto bak forbrytelsen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i året 1966, og det var Australias nasjonaldag. Lite overraskende for en typisk sommerdag i Sør-Australia har meteorologene meldt at det vil bli en solskinnsdag, også for familien Beaumont. Jane på ni, Arnna på sju og Grant på fire var tre blant tusenvis av andre barn som ville feire nasjonaldagen ved sjøen.

Rundt klokken ti forlot Beaumont-barna hjemmet i Somerton. Nedlastet med håndklær og bøker tok de bussen til Glenelg Beach som lå like i nærheten - akkurat som de hadde gjort så mange ganger før. Foreldrene hadde gitt dem streng beskjed om å være tilbake klokken to, men hadde ingen betenkeligheter med å la barna dra til stranda alene.

På 60-tallet var det vanlig at barn lekte uten tilsyn, deres sikkerhet ble tatt for gitt. Denne dagen skulle derimot forandre alt. Klokken 19.30 fikk politiet melding om at Beaumont-barna ikke hadde kommet hjem etter strandturen. Det var en hendelse som forandret det australske samfunnet for alltid.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.