Arnold ber innvandrerne skru av spansk tv

- Bytt til amerikanske medier, lær dere engelsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Flere av tilhørerne hevet øyebrynene da den opprinnelig østerrikske innvandreren Arnold Schwarzenegger kom med følgende utspill under et møte med latinamerikanske journalister i går, ifølge nyhetsbyrået AP:

- Innvandrerne må skru av spanskspråklig tv og unngå spanske bøker og aviser. Dere er rett og slett nødt til å lære engelsk, og dette får det til å gå fortere.

Guvernøren bruker seg selv som eksempel på god språklig integrering, og konstaterer at han sjelden snakket tysk etter at han flyttet til USA fra Østerrike.

- Jeg vet det høres rart ut, at det er en politisk ukorrekt ting å si og at jeg kommer til å få bråk for dette, sier Schwarzenegger, som altså likevel mente det måtte ut.

Utgangspunktet for uttalelsen var et spørsmål fra en journalist om hvordan latinamerikanske studenter kan forbedre seg akademisk. Svaret kom overraskende på reporterne.

- Jeg sitter og rister på hodet og kan ikke tro at noen kan være så naive og lite på nett at de kan si noe sånt, sier lederen for den latinamerikanske mediakoalisjonen, Alex Nogales, ifølge AP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer