Arnold ber innvandrerne skru av spansk tv

- Bytt til amerikanske medier, lær dere engelsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere av tilhørerne hevet øyebrynene da den opprinnelig østerrikske innvandreren Arnold Schwarzenegger kom med følgende utspill under et møte med latinamerikanske journalister i går, ifølge nyhetsbyrået AP:

- Innvandrerne må skru av spanskspråklig tv og unngå spanske bøker og aviser. Dere er rett og slett nødt til å lære engelsk, og dette får det til å gå fortere.

Guvernøren bruker seg selv som eksempel på god språklig integrering, og konstaterer at han sjelden snakket tysk etter at han flyttet til USA fra Østerrike.

- Jeg vet det høres rart ut, at det er en politisk ukorrekt ting å si og at jeg kommer til å få bråk for dette, sier Schwarzenegger, som altså likevel mente det måtte ut.

Utgangspunktet for uttalelsen var et spørsmål fra en journalist om hvordan latinamerikanske studenter kan forbedre seg akademisk. Svaret kom overraskende på reporterne.

- Jeg sitter og rister på hodet og kan ikke tro at noen kan være så naive og lite på nett at de kan si noe sånt, sier lederen for den latinamerikanske mediakoalisjonen, Alex Nogales, ifølge AP.

Han mener spansktalene innvandrere trenger medier på morsmålet for å være informert og for å kunne fungere i samfunnet.

Arnold har tidligere skapt storm blant innvandrerne i California ved å skryte av de bevæpnede amerikanske borgerverngruppene som patruljerer grenseovergangen til Mexico, men Schwarzenegger er generelt langt mer populær blant latinamerikanere enn tidligere republikanske guvernører.

OVERRASKER: Arnold Schwarzenegger kom med et svært kontant svar da han ble spurt om hva unge latinamerikanere kan gjøre for å bedre seg akademisk. Foto: Joey Anchondo / AP
OVERRASKER: Arnold Schwarzenegger kom med et svært kontant svar da han ble spurt om hva unge latinamerikanere kan gjøre for å bedre seg akademisk. Foto: Joey Anchondo / AP Vis mer