Arnold i drømmeland

Arnold Schwarzenegger fikk et smellkyss av kona Maria Shriver på sin store dag: I går ble han tatt i ed som Californias 38. guvernør. Og utfordringene står i kø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LOS ANGELES (Dagbladet): Med flere tusen gjester, brassband og et presseoppbud ingen annen av de 37 tidligere guvernørene i California - eller noen annen guvernør i USA - har sett maken til, la Arnold Schwarzenegger sin hånd på familiebibelen fra 1811 og tok på seg oppdraget med å lede California.

- Massive løft

- Alene kan jeg ikke løfte California, men sammen kan vi kaliforniere gjøre det. Vi må alle ta massive løft for å få denne fantastiske staten tilbake, sa den tidligere kroppsbyggeren, som understreket hvor ydmyk han var for å få folkets tillit.

Han nærmest unnskyldte seg for å bruke store ord i talen etter at han ble tatt i ed, men han minnet om at han kom fra fattige kår i Østerrike og hadde fått alt en mann kan drømme om i California.

Schwarzenegger slo seg først opp i eiendom i California før han ble verdenskjent kroppsbygger og verdens best betalte skuespiller (han fikk 35 millioner dollar for «Terminator3»).

Store forventninger

I går sto han sammen med sin kone, Maria Shriver, og parets barn foran guvernørboligen i Sacramento.

Forventningene til hans lederskap er store i California, selv om hans popularitet er ventet å dale når han må ta flere upopulære grep de kommende månedene for å dempe budsjettunderskuddet på minst 200 milliarder kroner.

Schwarzenegger var i går lite konkret på hva han ville gjøre for å få balanse i budsjettene, men umiddelbart etter at han tok over guvernørkontoret etter Gray Davis i Sacramento stoppet han økningen av bilavgiftene.

PAPPAS STORE DAG: Arnold Schwarzenegger er mest kjent fra filmer med en god dose action. Nå skal han vise muskler i politikken. Og han har familien i ryggen: Her blir han ønsket lykke til av kona Maria Shriver - mens sønnene Patrick og Christopher bivåner mam ma og pappas kjærlighetserklæringer.