Arnold sa nei til Erik Solheim

Ministeren håpet på miljømøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Miljøvernminister Erik Solheim (SV) håpet å få møte Californias grønne guvernør Arnold Schwarzenegger. I går fikk han avslag.

- Jeg håpet virkelig å få treffe Arnold og er selvfølgelig skuffet. Men min erfaring er at det er vanskeligere å få møte en guvernør i en amerikansk delstat enn en president i andre land, sier Erik Solheim til Dagbladet.

- Avansert

Det eksklusive møtet var satt opp til neste onsdag, dagen hvor Solheim innleder sitt tre dager lange besøk i California. Men i går fikk de beskjed om at den tidligere actionskuespilleren ikke hadde anledning. Solheim synes «Terminators» forvandling er unik.

- Vi er i den fantastiske situasjonen at California er gått til rettssak mot sentraladministrasjonen for å få lov til å føre en mer miljøvennlig politikk. Hvis noen for noen år siden hadde satt pengene sine på at Arnold kom til å bli verdens nye miljøikon, ville de vært millionærer i dag, sier han.

- Hva kan Norge lære av California?

- Business; hvor viktig det er at næringslivet blir en medspiller i miljøkampen. Det er ikke mulig å få til virkelige forandringer uten å ha næringslivet med seg. Og California er kanskje det mest avanserte stedet på kloden når det gjelder teknologisk nytenkning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer