Arnold saksøker Bush-regjeringen

Mener de forsøker å rasere USAs miljølovgivning.

MILJØARONOLD: California og guvernør Arnold Schwarzenegger, her i samtale med Robert Klein, saksøker Bush-regjeringen. Foto: EPA/CINDY CHEW/Scanpix
MILJØARONOLD: California og guvernør Arnold Schwarzenegger, her i samtale med Robert Klein, saksøker Bush-regjeringen. Foto: EPA/CINDY CHEW/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Myndighetene i California mener president George W. Bush forsøker å rasere USAs miljølovgivning før han forlater Det hvite hus, og går nå til søksmål mot den føderale regjeringen.

Tidligere denne måneden la innenriksdepartementet i Washington fram endringer i regelverket knyttet til loven om truede arter. Heretter skal det bli lettere for myndighetene å gi tillatelse til gruvedrift, tømmerhogst og annen virksomhet, uten å hente inn råd fra vitenskapsfolk utenfor etaten hvor beslutningen tas.

- Dessverre har Bush-regjeringen en motvilje mot å bruke solid forskning. Dette siste angrepet kommer idet Bush er på vei ut døra. Det er uakseptabelt, sier Californias justisminister Jerry Brown.

Tidkrevende

Målet med søksmålet er å forsinke regelendringene slik at Barack Obama får mulighet til å vurdere dem når han overtar som president på nyåret.

Obama har sagt at han uansett vil jobbe for å omgjøre Bush-regjeringens forandringer i miljøregelverket. Men hvis de allerede er gjennomført når han flytter inn i Det hvite hus, vil denne prosessen ta lang tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer