Arnold til hjembyen: - Fjern navnet mitt

Guvernør Arnold Schwarzenegger er sur på kritikken etter henrettelsen av Stanley «Tookie» Williams.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Nå ber han hjembyen Graz i Østerike om å fjerne hans navn fra byen. Politikere i byen har kritisert guvernøren for at han ikke benådet Williams, og har startet en underskriftskampanje for å fjerne hans navn fra Arnold Schwarzenegger Stadion.

«Kjære ordfører,» skriver Schwarzenegger til byen ifølge Associated Press. «Etter all sannsynlighet, vil jeg i min periode som guvernør måtte ta liknende og like vanskelige avgjørelser. For å skåne ansvarlige politikere i byen Graz flere bekymringer, trekker jeg fra i dag tilbake deres rett til å bruke mitt navn i forbindelse med Liebenauer Stadion.»

Stadionen ble omdøpt til Arnold Schwarzenegger Stadion i 1997. I brevet - som ble fakset til bystyret i går - ber guvernøren om at hans navn fjernes innen nyttår.

Han ber samtidig om at byen ikke lenger bruker hans navn, og skriver at han heller ikke lenger ønsker å være æresborger av byen og derfor også vil returnere ringen han fikk som æresborger.

- Etter at det offisielle Graz ikke lenger ser på meg som en av deres egne, har ringen mistet sin betydning og verdi for meg. Den er allerede sendt i posten, skriver han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer