KAKEBOMMERT: Det gikk hett for seg da Bernt Otto Berg skulle bestille kake, og konditoren våget ikke skrive annet enn det Berg ba om. Resultatet ble en bursdagskake guttene i Tine Harstad sent vil glemme. Foto: Privat
KAKEBOMMERT: Det gikk hett for seg da Bernt Otto Berg skulle bestille kake, og konditoren våget ikke skrive annet enn det Berg ba om. Resultatet ble en bursdagskake guttene i Tine Harstad sent vil glemme. Foto: PrivatVis mer

«Arnold som i Arnold Schwarzenegger»

Arnolds bursdag ble ikke helt den samme da kaka kom på bordet

- Jeg tar på meg hele skylda for dette, sier kollega Bernt Otto.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Noen bursdagskaker er helt spesielle, og dette er historien om én slik kake. Vi skal til Harstad, til Bernt Otto Berg og Arnold Rosvoldsve, som fyller 60 år.

- Det var en litt hektisk ettermiddag på jobb, og jeg hadde fått i oppgave å bestille kake til han Arnold før jeg løp i et møte, forteller Bernt Otto Berg til Dagbladet.

De to er kolleger ved Tine Meierier Harstad, og bursdagen skulle feires med stil: Deilig marsinpankake på pauserommet. Papptallerkene sto klare, rommet var holdt av, det var duket for fest.

Nå gjaldt det bare å bestille kaka.

- Arnold som i Arnold Schwarzenegger

Det var bare ett problem: Konditoren og Berg forsto ikke hverandre på telefonen, og Berg ble lettere irritert der han sto, med dårlig tid og ei kake som både måtte bestilles og bakes før den kunne spises.

- Jeg gikk ganske lei av spørsmålene fra konditoren om fyll og topping, og ble ganske stram i stemmen, slik jeg vet at jeg kan bli. Jeg hadde jo så dårlig tid! Da turde nok ikke konditoren å skrive noe annet enn det jeg sa, sier Berg og ler.

Resultatet ble ei bursdagskake Arnold Rosvoldsve og de andre gutta på Tine i Harstad sent vil glemme, og det var Harstad Tidende som først omtalte saken.

På sin egen Facebook-side gjengir Berg telefonsamtalen med konditoren:

«- Heia. Kan æ få bestille ei marsipankaka?

- Den e grei. Ska det stå nokka på den?

- Ja. Det skal stå Arnold 60 år. Gratulere med dagen.

-Arne 60 å...

-Nei. Arnold!

-Arnå?

-Nei. Arnold som i Arnold Schwarzenegger.

- Åja... eller hæ. Arnold som i Arnold Schwarzenegger?

-Ja...

-Ka æ ska skrive?

-Jammen i himmelens navn. Du ska skrive det æ sa!!!

-Arnold som i...

-JA SKRIV DET! Æ har det travelt! »

- Ropte «I'll be back»

Og slik gikk det altså til at 60 år gamle Arnold Rosvoldsve fikk bursdagskaken sin dekorert med «Arnold som i Arnold Schwarzenegger. Gratulerer med 60-års dagen».

Bernt Otto Berg bedyrer at bursdagsbarnet tok kakebommerten med både et smil og en punchline fra «Terminator»-filmene.

- Han Arnold synes dette var skrikendes artig. Han bare gjorde seg til og ropte «I'll be back», forteller han.

Berg forteller videre at konditoren var mer nervøs, bekymret for å få et dårlig rykte. Heldigvis for henne, fratas hun all skyld i saken. Berg bærer nemlig kakebøren på egne skuldre.

- Hun var redd dette skulle se veldig dårlig ut for henne. Men er «no hard feelings» fra oss. Jeg tar på meg hele skylda for dette. Jeg ble jo utålmodig på telefonen og da gikk det som det gikk. Heldigvis var kaka veldig god, avslutter Berg.

INGEN TERMINATOR: Bursdagsbarnet Arnold, til høyre i bildet, koste seg glugg med den spesielle bursdagskaka. Her sammen med kollegene Kristoffer og Stein. Foto: Privat
INGEN TERMINATOR: Bursdagsbarnet Arnold, til høyre i bildet, koste seg glugg med den spesielle bursdagskaka. Her sammen med kollegene Kristoffer og Stein. Foto: Privat Vis mer