Arnolds navn fjernet fra stadion i Østerrike

På grunn av motstand mot dødsstraff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den vanligvis så populære Arnold Schwarzenegger måtte tåle mye kritikk - spesielt fra hjemlandet - etter at han unnlot å stoppe henrettelsen av den dødsdømte Stanley Tookie Williams i California.

I skjul av nattens mulm og mørke ble derfor 20 gigantiske metallbokstaver med navnet til California-guvernøren fjernet fra fotballstadionet i hjembyen Graz i Østerrike.

Tanken var at dette skulle skje i stillhet, forklarer en lokal tjenestemann, som nektet å oppgi navnet sitt til østerriksk fjernsyn.

- De passet på å gjøre det nå fordi det ikke ville få så mye oppmerksomhet i jula, og for å forhindre at media fra å ta bilder, sa tjenestemannen ifølge AP.

Ba om det selv Fjerningen av navnet skjer etter at Arnold for en uke siden skrev et brev hvor han selv ba om å få det fjernet. En form for pre-emptive strikes, etter som hennrettelsen av Tookie hadde fått menneskerettighetsaktivister til å kreve at det skulle fjernes. Aksjonen som gikk inn for å fjerne Arnolds navn, var ledet av det pasifistiske Green Party, og de fikk etter hvert økt støtte, og flertallet i byrådet var for forslaget. Motstanden mot dødsstraff er stor i Østerrike, og ikke minst er den det i byen Graz, hvis offisielle slagord er \'Menneskerettighetenes by\'.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer