Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arnstad: - Jeg er ikke aktuell som Sp-leder

Har varslet lederen av valgkomiteen.

IKKE LEDERKANDIDAT:
Marit Arnstad vil ikke stille som ny leder i Senterpartiet.
Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
IKKE LEDERKANDIDAT: Marit Arnstad vil ikke stille som ny leder i Senterpartiet. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stortingsrepresentant Marit Arnstad er ikke aktuell som ny leder i Senterpartiet.

- Det er hyggelig at folk mener jeg kan gjøre en god jobb, men jeg er overbevist om at jeg kan gjøre en bedre jobb for partiet i andre roller, sier Arnstad til Dagbladet.

- Jeg kjenner mine sterke og svake sider, og tror jeg kan bidra til å profilere partiet i andre roller enn som partileder.

Favoritt Marit Arnstad gjorde comeback i rikspolitikken da hun ble samferdselsminister i Stoltenbergs regjering i 2012. Hun ble trukket fram som en av favorittene til å overta ledervervet etter at Liv Signe Navarsete annonserte sin avgang og hele ledelsetrioen stilte sine plasser til disposisjon.

Også folket har ønsket Arnstad som ny partidronning, ifølge en meningsmåling utført for Dagbladet i slutten av januar.

- Var det noen andre faktorer som påvirket din beslutning?

- Nei, det var en vurdering av akkurat det spørsmålet, og så er det jo sånn at jeg i 2012 var nokså tydelig på at jeg ikke kom tilbake for å bli partileder, men fordi jeg synes det er interessant jobbe med politikk. Så tok jeg en ekstra vurdering i forbindelse med den situasjonen som opppsto i partiet i midten av januar, sier Arnstad.

Valgkomiteens leder, Terje Riis-Johansen, ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet, fordi det dreier seg om «internt arbeid i valgkomiteen».

FAVORITT: 
Trygve Slagsvold Vedum er nå soleklar favoritt som ny Sp-leder etter at Marit Arnstad i dag kunngjorde at hun ikke er aktuell. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
FAVORITT: Trygve Slagsvold Vedum er nå soleklar favoritt som ny Sp-leder etter at Marit Arnstad i dag kunngjorde at hun ikke er aktuell. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer

- Når det gjelder navn, kommer jeg ikke til å kommentere noe som helst før vi har en innstilling klar, sier Riis-Johansen.

«Prinsesse vil-ikke» Arnstad er nå leder i Stortingets næringskomité, og har også tidligere vært olje- og energiminister i Kjell Magne Bondeviks regjering, samt parlamentarisk leder for Senterpartiet mellom 2003 og 2005.

Hun har tidligere takket nei til Sp-tronen ved flere korsveier, noe som har gitt henne tilnavnet «prinsesse vil-ikke».

Det at hun denne gang ikke kontant avviste at hun var kandidat, ble av mange tolket som et slags ja til utfordringen.

- Jeg er av de mange i Senterpartiet som er overbevist om at Marit Arnstad vil bli en god leder for Sp. Når hun etter å ha vært nestleder og har blitt forsøkt overtalt til å bli leder i 15 år nå går ut og sier at hun er smigret over å bli nevnt, må hun forstå at det vil bli tolket på én bestemt måte, sa tidligere generalsekretær Steinar Ness til Dagbladet i januar.

Arnstad vil heller ikke stille mot Ola Borten Moe som nestleder, men avviser ikke at hun kan tenke seg å bli parlamentarisk leder igjen.

Mange tilbakemeldinger Det var Aftenposten som først meldte om avgjørelsen tidligere i kveld, og Arnstad har fått svært mange tilbakemeldinger etter dette.

- Ja, det er mange som er opptatt av dette, så det er hyggelig det, sier hun.

- Hva slags tilbakemeldinger har du fått?

GÅR AV:
Senterparti-leder Liv Signe Navarsete trakk seg i januar etter massivt press.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
GÅR AV: Senterparti-leder Liv Signe Navarsete trakk seg i januar etter massivt press. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- Det er litt forskjellig. Det avhenger av hva slags folk som tar kontakt.

Ønsker Vedum Nå seiler nåværende nestleder Trygve Slagsvold Vedum opp som klar lederfavoritt i partiet. Dagbladet har tidligere skrevet at verken han eller Arnstad ønsker å stille mot hverandre.

I dag sier «prinsesse vil-ikke» at hun mener han vil være en god leder for partiet.

- Jeg ser på ham som en meget god kandidat, sier hun.

Vedum har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser. Det har heller ikke nestleder Ola Borten Moe.

VIL FORTSETTE: Når Marit Arnstad ikke er aktuell for Senterpartiets toppledelse, kan dette bane vei for at Ola Borten Moe får fortsette som nestleder. Det har tidligere vært spekulasjoner rundt hvorvidt det er plass til to trøndere i partiets ledergruppe.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VIL FORTSETTE: Når Marit Arnstad ikke er aktuell for Senterpartiets toppledelse, kan dette bane vei for at Ola Borten Moe får fortsette som nestleder. Det har tidligere vært spekulasjoner rundt hvorvidt det er plass til to trøndere i partiets ledergruppe. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart