Arnstad eneste navn på blokka

Konsulentavtalen i Olje- og energidepartementet var skreddersydd for Eli Arnstad. Hun var det eneste navnet på blokka da hun fikk det omstridte konsulentoppdraget i desember i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konsulentavtalen i Olje- og energidepartementet var skreddersydd for Eli Arnstad. Hun var det eneste navnet på blokka da hun fikk det omstridte konsulentoppdraget i desember i fjor.

«Kun en leverandør var å anse som aktuell for dette oppdraget», heter det i departementets anbudsprotokoll, som VG har fått innsyn i.

Statsråd Åslaug Haga (Sp) skriver i et brev hun sendte Stortinget sist fredag at det var hun som kastet fram Arnstads navn først, men at hun overlot til embetsverket å vurdere på ordinært vis om Arnstads kompetanse kunne være relevant for departementets behov.

Ifølge VG er anbudsprotokollen datert 9. april i år, seks dager etter at Dagens Næringsliv avslørte konsulentavtalen til den tidligere stortingsrepresentanten og Enova-direktøren.

Haga har tidligere innrømmet fire brudd på loven om offentlige anskaffelser i denne saken. Ett av dem var at det ikke ble laget noen anbudsprotokoll i desember.

Ifølge VG er ikke lenger behovet for konsulentoppdraget like stort nå som Arnstad etter all sannsynlighet havner i styret i svenske Vattenfall isteden.

- Det er uklart om kontrakten vil bli utlyst dersom Eli Arnstad fratrer, siden den aktuelle avdelingen i departementet nå blir oppbemannet, sier departementsråd Elisabeth Berge til avisen. Men Berge skryter uhemmet av jobben Arnstad har gjort for departementet.

- Vi har hatt utrolig god nytte og glede av hennes arbeid, sier Berge.

SÅ MOT ARNSTAD: Statsråd Åslaug Haga (Sp) skriver i et brev at det var hun som kastet fram Arnstads navn først, men at hun overlot til embetsverket å vurdere om det var behov for henne i departementet. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
SÅ MOT ARNSTAD: Statsråd Åslaug Haga (Sp) skriver i et brev at det var hun som kastet fram Arnstads navn først, men at hun overlot til embetsverket å vurdere om det var behov for henne i departementet. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX Vis mer

NTB