Arnstad informerer om ny Åsgard-sprekk

Olje- og energiminister Marit Arnstad vil om kort tid informere Stortinget om at Åsgard-feltet er blitt 700 millioner kroner dyrere enn Statoil forutsatte i april, skriver Dagens Næringsliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden Åsgard-Kårstø-prosjektet ble godkjent av Stortinget i 1996 har det til sammen vært rapportert om kostnadsøkninger på nær 18 milliarder kroner.

Og før Stortinget rekker å behandle den forrige milliardoverskridelsen på Åsgard-Kårstø-utbyggingen - som førte til at det sittende styret i Statoil ble sparket i april - må Arnstad rapportere om nye overskridelser.

- Vi kommer til å meddele dette til Stortinget, fordi Stortinget alt har Åsgard-overskridelsene til behandling, sier Arnstad.

Statoil bekrefter ifølge avisen at estimatene for plattformen Åsgard B og boreprogrammet er økt med 764 millioner kroner fra april og fram til nå. Den totale kostnaden for hele prosjektet er vel 63 milliarder kroner.

I tillegg til den nye Åsgard-sprekken, er det ifølge avisen ventet nye overskridelser på 150 millioner kroner ved gassbehandlingsanlegget på Kårstø.

(NTB)