Arnstad utfordrer Brekk om førsteplassen på stortingslista

- Jeg vil bare ha førsteplassen.

VIL PÅ STORTINGET: Marit Arnstad er ny Samferdselsminister, noe som ble kjent tidligere denne måneden.
Foto: HANSEN NINA / Dagbladet
VIL PÅ STORTINGET: Marit Arnstad er ny Samferdselsminister, noe som ble kjent tidligere denne måneden. Foto: HANSEN NINA / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dermed  er det duket til duell mellom de to Senterparti-toppene, Marit Arnstad og Lars Peder Brekk.

Brekk måtte tidligere denne måneden forlate sin post som mat- og landbruksminister mot sin vilje.

Mandag var fristen for at lokallagene i Senterpartiet i Nord-Trøndelag skulle melde inn hvilke fem navn de ønsket skulle tas med i betraktningen for lista til stortingsvalget neste høst, skriver Trønder-Avisa, som først omtalte saken.

Har bredere støtte 34 lokallag svarte - og av dem var Marit Arnstad ført opp av 32. Arnstad har bredere støtte enn Lars Peder Brekk, som er ført opp av 26 lokallag, skriver avisen videre.

Arnstad har tidligere sagt at nominasjonsprosessen må gå sin gang, men bekrefter nå for første gang at hun ønsker en plass på stortinget.

Kun førsteplassen aktuell - Jeg har sett runden som har gått i lokallagene, og syns det er veldig hyggelig at så mange har tatt med mitt navn. Hvis jeg får en henvendelse fra nominasjonskomiteen er jeg klar for å stille opp for Senterpartiet i Nord-Trøndelag, sier Arnstad til Trønder-Avisa.

- Er det bare førsteplassen som er aktuell?

- I likhet med det Lars Peder har sagt må jeg også si det bare er førsteplass som er aktuelt. Her må nok Nord-Trøndelag Senterparti gjøre et reelt valg, sier hun.