Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Arnstad vraket i frykt for konkurranse om Sp-makten

Marit Arnstad (Sp) fikk ingen ministerpost i den nye regjeringen.

IKKE I REGJERING: Marit Arnstad, her fotografert sammen med Åslaug Haga da Haga ledet Senterpartiet og Arnstad var avtroppende parlamentarisk leder. 
Foto: Lise Åserud/SCANPIX
IKKE I REGJERING: Marit Arnstad, her fotografert sammen med Åslaug Haga da Haga ledet Senterpartiet og Arnstad var avtroppende parlamentarisk leder. Foto: Lise Åserud/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Tidligere olje- og energiminister Marit Arnstad (Sp) fikk ingen ministerpost i den nye regjeringen. Anonyme kilder i Sp mener dette skyldes at leder Liv Signe Navarsete frykter konkurranse om makten.


VG har vært i kontakt med flere sentrale Sp-kilder som har dette synet, skriver avisen onsdag.

Angivelig var Arnstad helt til det siste med i diskusjonene om statsrådskabalen. Spekulasjonene går ut på at Arnstad ble vraket i frykt for at hun skulle framstå som mer Sp-leder enn Liv Signe Navarsete.

Arnstad har erfaring som nestleder i Sp, leder i Senterungdommen, parlamentarisk leder og olje- og energiminister. De siste årene har hun holdt seg utenfor rikspolitikken, men ifølge VG planlegger hun et comeback og var klar til å takke ja til en ministerpost.

Dette tilbakeviser imidlertid medarbeidere rundt Navarsete, og sier at Arnstad selv ikke ønsket å bli statsråd.

Også Arnstad selv avviser påstandene om at hun ble vraket på grunn av maktkamp med Navarsete.

- Jeg kan overhodet ikke tenke meg at hun er redd for meg, hun har i alle fall ikke grunn til å være det. Hvis kildene mener noe annet, bør de stå åpent fram og si det, sier Arnstad.

I en SMS til VG skriver Navarsete at det ikke var aktuelt med Arnstad i regjering nå, men at hun er en dyktig dame som Navarsete håper de får glede av i framtiden.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling